Liberálisok ti kultúra ellenesek vagytok?
"szerintem meg mindenki úgy él ahogy akar. Nincs joga senkinek beleszólni."
Ez azt jelenti, hogy te is liberális vagy, tulajdonképpen ez a liberalizmus lényege.
A liberalizmus nem akadályozza a kultúrákat, viszont senkit sem kötelez a megtartásukra. Ha valamilyen hagyományt, szokást már senki sem kíván követni, az ennél fogva el fog tűnni, mert senki sem kötelezhető betartására.
Én liberális vagyok és egyáltalán nem vagyok kultúra ellenes, de képzeld el nem is álmodozom egy világállamról ahol mindenki egyforma. Hát ez meg hogy lehet? Akkor nem is vagyok liberális? Dehogynem! Csak a liberalizmus nem népek eltörléséről és egy világnemzet kiépítéséről szól.
Számomra a liberalizmus azt jelenti, hogy senki nem szabja meg nekem mit mondjak, olvassak, viseljek. Hogy kire szavazzak, hogy milyen zenét hallgassak, hogy milyen csatornát nézzek. És csak azért mert különbözök egy átlagembernél, ne érjen diszkrimináció.
Diszkrimináció, mint például, hogy a kérdező szerint kultúra ellenes vagyok, mert hiszek az egyenjogúságban.
17:14 Ezt akartam kérdezni. Hogy ti kultúra ellenesek vagytok e. Mert nekem is az az elvem hogy ameddig nem árt vele másnak addig oké.(itt sok gazdagot kérdőre vonnék hogy honnan van mások ártása nélkül, mert az oké hogy alkalmazottak de honnan lett annyi hogy legyenek?)
Szóval ezzel egyetértek. Viszont azt nem szeretném ha minden egybeolvadna. Mert lehet az embereknek nincs kedve hozzá, ez nem kedv kérdése. Szerintem vannak dolgok mint a hagyományok amiket őrizni kell. Ez nem azért fontos mert kényelmes hanem mert múlt nélkül nincs jövő.
Mert amúgy elfogadok mindenkit amíg nem árt vele nekem illetve másoknak. Csak vannak dolgok amik nem kedv kérdés részei. Gyereknek sincs kedve iskolába menni.. akkor ne menjen? Dolgozni sincs kedve az embernek.. akkor ne menjen?
Én sem úgy értettem, a szabad véleményt, cselekvést, hogy kötelességeket, törvényt figyelmen kívül hagyva anarchiában éljünk. Ez nem működik.
Egyébként a liberalizmus lényege nagyjából az amit, leírtál. Mindenki érvényesülhet addig amíg azzal nem árt senkinek. Szóval te is liberális vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!