Liberálisok ti kultúra ellenesek vagytok?
"Vannak olyan kultúrák, amikért nem is lenne kár"
le van írva okoska. Nem tagadhatod.
Ha egy kicsit jártasabb lennél a politikai eszmékben, akkor magadtól is rájönnél, hogy a liberalizmustól elég távol áll a kultúra ellenesség. Ez általában a totalitárius rendszerek ideológiájára jellemző...
Az egybeolvasztani a népet kifejezés mit jelent amúgy számodra?
"Például? Amúgy Hitler is így kezdte... szerintem meg mindenki úgy él ahogy akar. Nincs joga senkinek beleszólni."
Ez okés is lenne, ha az emberek nem lennének manipulálva és megvezetve születésük óta. Senki sem úgy él, ahogy szeretne, hanem úgy, ahogy elvárják tőle, és amit megtanítottak neki. És ezt nevezik az agyhalott libsik "szabadságnak"... Gratulálok!
A liberalizmus csak szavakban nem kultúra ellenes.Tettekben, közvetlen módon nagyon is az, csak nem veszik észre.
Például a multikulturalizmus terén, mindig lesznek erőszakosabb, erősebb kultúrák , melyek győzedelmeskednek a gyengébb felett.Nem kell feltétlen fegyveres harcokra gondolni, manapság a nők méhükkel nyerik ezeket a harcukat.
Lehet akár a cigányságra is gondolni, detto ugyanez a helyzet.Az ő erősebb, primitívebb kultúrájuk kiirtja a miénket.
A multikulturalizmus pedig egy liberális találmány, illetve liberális emberek támogatják.
Szóval közvetett módon a liberálisok, illetve a liberalizmus bizony kultúraellenes, hozzájárul bizonyos kultúrák pusztulásához.
Például ez egy rossz példa kéretik nem belekötni: vannak Magyarországon parlagon hagyott földek. Rengeteg. Semmit nem kezdenek vele. Én nagyon szívesen művelném hogy aztán eladjam a termést. Viszont nem tehetem mert az államé. Még virágot sem ültethetek köztérre engedély nélkül. Még csak nem is árusíthatok engedély nélkül utcán. Ha még is szeretnék akkor megadóztatnak stb. Szóval mindenkinek a bürokrácia láncai közt kell élnie és gyakorlatilag moccani sem lehet. Ha mindent szabályosan csinál az ember jó ha nullára kijön szinte.
Ez nem kultúra csak a szabadság miatti aggodalom. Kellenek szabályok de ezek már korlátok.
19.15
ennek mi köze a liberalizmushoz?
19:22 Semmi. ezért mondtam hogy rossz példa. Igazából csak a szabadság miatt írtam. A liberalizmus engedi az egyén szabadságát amíg másnak nem árt vele. Senkinek nem ártanék vele ha például megművelnék egy parlagon hagyott földet.
Ezért mondtam hogy rossz példa.
Mindenesetre kultúrákat nem nagyon védik a liberálisok. Sajnos ez annak a következménye hogy szegényebb helyekről mindenki nyugat európába akar menni dolgozni. Így aztán oda tömörül mindenki ahol muszáj asszimilálódni. Viszont ez nem nagyon megy. Több ezer éves kultúrákat nem lehet lerombolni.
N mind1. Te tetro te liberális vagy? Véded a kultúrát ha igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!