Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Liberálisok ti kultúra ellenes...

Liberálisok ti kultúra ellenesek vagytok?

Figyelt kérdés
El akartok törölni minden kultúrát és egybeolvasztani a népet? Vagy ez nincs bennetek. Semmi ilyesmi.

2014. jún. 8. 18:51
1 2 3 4
 21/36 tetro ***** válasza:
47%

19.30

nem kategorizálok. főleg nem magamat. de azt gondolom, hogy az egyén szabadsága, hogy mindenki kapjon esélyt, az egyik legfontosabb dolog a társadalom szempontjából. ennek ellenére is azt gondolom, hogy a kultúra támogatása nagyon fontos. habár attól rosszul vagyok, amikor a kultúrát megpróbálják egyesek kisajátítani, vagy politikai célokra felhasználni. mindegy...

de a gondolatmeneted sem értem. a liberális eszméből logikailag éppen hogy a kulturális sok színűség következik. amitől nem szűnik meg az ami előtte van, hanem más formák is létrejönnek, ami a régivel párhuzamosan mellette léteznek, sokszor erősítve azt. hol van ezzel a gond?

2014. jún. 8. 19:36
 22/36 A kérdező kommentje:
Az hogyha összekeserednek a kultúrák akkor megváltoznak. Például nem mehetek el mondjuk afrikába és mondhatom egy dagadt nőre hogy ronda. Pedig nekem az, nekik viszont az a szép. Nem akarom megváltoztatni őket és ők sem engem. Viszont ha összekeverednek a dolgok a hagyományos alapok is eltűnnek. Ez itt a gond.
2014. jún. 8. 19:40
 23/36 A kérdező kommentje:
Végül annyira elmosódik az egész hogy mindenki csak egy massza lesz. Ezt a masszát proletároknak vagy szovjet népnek népnek nevezték régen. Nem szeretném ha ez ismétlődne.
2014. jún. 8. 19:41
 24/36 tetro ***** válasza:
88%

19.40

a dolgok összekeveredése nem a liberalizmus, hanem a globalizáció miatt van, kevered a kettőt.

számos kutatás szerint a globalizáció erősíti a nemzetek befelé fordulását. nézd csak a magyar példát. tíz éve nem lehetett látni sehol rovásírást. vagy a matyó hímzést. ezek mind kezdenek divatba jönni. de az erősödő nacionalizmus is ide sorolható.

a dagadt nőt meg azért ne csúnyázd le, mert nem vagy bunkó paraszt :) nem kell, hogy tetsszen neked, bizonyára te sem jössz be mindenkinek, mégsem vágják az arcodba.

2014. jún. 8. 19:44
 25/36 tetro ***** válasza:

19.41

szóval szerinted a szovjet éra alatt eltűntek a nemzetek kulturális sajátosságai?

2014. jún. 8. 19:45
 26/36 A kérdező kommentje:
Hát nem... viszont ez lett volna a cél. Igen lehet hogy a globalizációval keverem. Mi a különbség? Nekem nem tiszta. (persze hogy nem dagadttoznám le, csak példának írtam)
2014. jún. 8. 19:50
 27/36 anonim ***** válasza:
79%

Az a különbség a szovjetizálás és a liberalizmus között, hogy az egyikben ránk kényszerítettek valamit, a másikban meg azt csinálunk, amit akarunk. A liberalizmus annyira jól ki van találva, hogy gyakorlatilag nincs ellenfele. Ezt a nevetséges "nincs bajom a melegekkel, feketékkel, cigányokkal, zsidókkal, mindenki csináljon azt, amit szeretne, de azért utálom a liberalizmust" típusú skizofrén ellenállást és a neonácizmust/neokommunizmust/királypártiságot/stb. leszámítva.

És nem, nem vagyunk kultúra ellenesek. A kultúra szabadságát támogatjuk. Ez pedig azzal jár, hogy amire nincs kereslet, ami nem érdekli az embereket az eltűnik. Ez van. Néhány dolog miatt én is szomorú vagyok, de nem kényszeríthetem az embereket arra, hogy azt vegyék, amit én, azt tegyék, amit én. Nem akarunk eltörölni semmilyen kultúrát, a kultúra egyes részei eltörlődnek maguktól. Mi pedig csak annyira állunk az útjában, amennyire személyenként érdekel minket. Amit érdemes megmenteni, azt megmentik az emberek.

2014. jún. 8. 20:55
 28/36 anonim ***** válasza:
55%

A liberalizmus is ránk lett erőltetve, csak finomabban.

Az SZDSZ is egy kisebbség volt, 310 ezer - 350 ezer akarata diktált több, mint 9 milliónak.

Bizony vidéken nem mindenki fogadta szívesen a cigánypátyolgatásokat meg az egyéb bűnpártoló, magyarokat hátrányosan érintő dolgaitokat.

2014. jún. 8. 21:34
 29/36 anonim ***** válasza:
60%

"A liberalizmus is ránk lett erőltetve, csak finomabban."

Mit is jelent ez? Megölnek, ha nem vagy liberális? Nem. Ha rosszat mondasz a liberalizmusról? Nem. Vagy mit?

"Az SZDSZ is egy kisebbség volt, 310 ezer - 350 ezer akarata diktált több, mint 9 milliónak. "

Az SZDSZ egy politikai párt, a liberalizmus pedig egy eszme, amit ez a párt nem képviselt. Szóval ez elég irrelevánsnak tűnik. A kisgazdapárt támogatói is kisebbséget alkotnak. És?

"Bizony vidéken nem mindenki fogadta szívesen a cigánypátyolgatásokat meg az egyéb bűnpártoló, magyarokat hátrányosan érintő dolgaitokat."

Ehh. Igazából tudom, hogy úgyis tök mindegy, de azért leírom, hogy a liberalizmusnak meg a bűnözők pátyolgatásának egymáshoz semmi köze, sőt ellentétesek egymással.

2014. jún. 8. 21:49
 30/36 anonim ***** válasza:
89%
Kedves kérdező, szívesen eldiskurálnék veled erről, de előbb meg kéne ismerned, mi az hogy liberalizmus, és mi az, hogy kultúra. Esetleg még az "eltörölni" jelentésére gondolnék. Úgy értem, akarnod kéne, hogy ezek világosak legyenek. Én nem vagyok egy pszichológus, hogy ilyen akaratot plántáljak beléd. Anélkül meg nem megy, nem tehetek semmit.
2014. jún. 9. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!