Ismertek olyat aki nagy fajvédő liberális volt, majd rasszista lett? (pl. mert megtámadták)
Miért, ez megerősítené az igazságtudatodat?
Amúgy "liberális" vagyok, és volt már dolgom cigányokkal.
Egy távoli libsi ismerősömet egyszer bántották a cigányok a Keleti Pu. környékén, elvették a telefonját meg az orra is eltört.
Már a kórházban miután összefoltozták, már ott elkezdte szidni a magyar társadalmat, hogy azért bántották őt a cigányok mert a magyar társdalom rossz, kirekesztő, rasszista...stb.Mindennek elmondta a magyarokat.
Így gondolkodnak, szóval meglehetősen ritka lehet, amit kérdeztél.
"Kedves első, a kérdés adott."
A második se a kérdésre válaszolt, csak egyetértett a beteg elméddel.
Már látom, írták előttem is, de a fajvédő pont az ellenkezőjét jelenti annak, amit le szeretnél írni. A rasszizmus szó szerinti fordításban (izmus: valaminek a védelmében, rassz: faj). Eredeti jelentésben a fajvédők(rasszisták) tehát óva intenek a keveredéstől, a vegyesházasságtól, bármilyen olyan hatástól, ami azt eredményezi, hogy az egyed az eredeti állapottól(genetikájától) eltérő genetikájú utódot hozzon létre.
Amire te gondoltál annak a megfelelője inkább a liberális, esetleg kozmopolita, bár kissé sarkítva.
Én egész életemben antirasszista voltam és szerintem a magyar emberek nem rasszisták, gyűlölöm, hogy magatokra vállaljátok ezt a szót, ha finnek lopnák el folyamatosan valakinek a biciklijét vagy németek szúrnák le az ismerőseit, akkor a finneket ill németek utálnák a magyarok egy idő után, én komolyan hiszem, hogy a legtöbb magyar nem rasszista és pont attól válik azzá, hogy elhiszik, hogy azok. kérlek ne vállaljátok magatokra ezt a szót, nem csak azért, mert más országokban már ez az első ami eszükbe jut rólunk, hanem mert ez durva sértés.
Azokat a cigány embereket is utáljátok, akik tisztességesen élnek, dolgoznak, soha nem loptak, nem bántanak senkit és rühellik a bűnözőket? Ha nem, akkor nem vagytok rasszisták, innen kell elindulni és problémát megoldani, nem onnan, hogy rasszisták lettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!