Magyarországon a baloldaliság miért párosul ekkora mértékű nemzetellenességgel?
Persze külföldön is vannak furcsaságok a baloldalon, de olyan mértékű , mint Magyarországon, olyan nincs.
Ausztriában dolgozom jelenleg, lehet mondani rá, hogy baloldali ország, hisz elég régóta az SPÖ vezeti.
Ausztriában senki nem olaszozza le a dél-tiroli osztrákokat, senki nem akar nekik rosszat, nem gyűlölködik ellenük, nem akarják kizárni őket a nemzetből.Egész más az anyaországi osztrákok határon túliakhoz való hozzáállása, mint Magyarországon a határon túliakhoz.
Az osztrák baloldal teljesen más.
Nem is értem, hogy Magyarországon mi a baja a baloldalnak.Vagy az ilyen mértékű nemzetellenességnek valamiféle történelmi hagyománya van?
Lerománozzák ellen, az egyik szoci politikus is direkt provokált a múltkor, hogy "anyanyelvükön fogok hozzájuk szólni, románul".
A baloldali szavazók is állandóan gyűlölködnek ellenük meg kiakarják zárni őket a nemzetből, utálják őket.
Ácsi. Baloldaliság? Kire gondolsz, az LMP-re? Merthogy az mszp az nem baloldali az tuti. Az valami habzószájúgyurcsánymaradék. Dk? Dedó. Együttben van fantázia, de bajnai gyurcsány alatt lett edzetve, ezért ő is gyűlölködik.
Jelenleg nincs kifejezetten baloldali párt magyarországon. Ha lenne, akkor nem fidesz lenne 2/3-dal.
Sőt, Dél-Tirolban autonómiát is kiharcoltak az osztrákok és az osztrák állam teljes mértékben támogatta.
Pedig ott sem volt ám egyszerű.
Az olaszok nagyon nem akarták, állandóan keresztbe tettek az osztrákokat még a régiók határvonalát is megváltoztatták.
Ausztria az ENSZ-hez fordult végül.
A 70-es években valódi kisebbségi területi autonómiát kaptak.
Szerintem itt nem azzal van a baj, hogy a baloldaliak nemzetellenesek lennének, sőt. A baj az, hogy a kormánypárt magyarországon elkezdett túl nacionalista lenni, mert a válságban erre van igény.
Viszont ezzel a kuruckodással, ami a tanulatlan senkiknél bejön (akik Magyarország jelentős részét alkotják) pont az európai integráció és fejlődés lehetőségét veszítjük el.
Nem az lenne a megoldás a válságra, hogy bezárjuk a gazdaságunkat, mindenkit bűnbaknak kiáltunk ki, aki befektet az országba, hanem fejleszteni kellene az oktatást, minimalizálni az államot, létrehozni az egyéni biztosítókat mind TB, mint nyugdíjbiztosítás szintjén.
Viszont ez a kormánynak nem érdeke. Kevesebbet lophatnának, kevésbé lenne befolyásuk az emberek mindennapjaiba, nem tudnák kiszolgálni az oligarcháikat, nem építhetnék tovább a plutokráciát.
Magyaroszágon a rendszerváltás óta nincs baloldal, a Fidesz pl néha baloldalibb politkát folytat (államosítás) mint az MSZP. Kb minden jelentős magyar baloldali gondolkodó nyugatra menekült az oroszok elől, úgyhogy a közeljövőben nem is lesz itt baloldal.
Ausztria Németország része volt a 2.világháborúban és utána nyugati befolyás alá került, mi meg Németország szövetségesei voltunk és oroszok alá kerültünk, ennyi a magyarázat szerintem. Oroszoknál a náci múlt sokkal brutálisabb bűnnek volt beállítva mint nyugaton, a bécsi döntésekkel a határon túli magyarokat szereztük vissza, így vált az is 'náci' témává, SAJNOS, ezenkívül nálunk sokkal több zsidó él mint Ausztriában és rengeteg a zionista köztük, nehezebb így túllépni a náci múlton, ha mindennap ez a téma, és belátni, hogy a bécsi döntések nagy része nem náci fasiszta területszerzés volt, hanem az akkori demográfia szerinti korrekt térkép (min 50%-os magyar többség). Mostmár úgyis késő, mert csak Székelyföldön van 60% feletti magyar többség, ha jól tudom.
Baloldali vagyok, és kikérem magamnak hogy nemzetellenes lennék!
Ezek a most hatalmon lévő szalonfasiszták, na ezek a nemzetellenesek de nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!