Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A hungaristák miért használnak...

A hungaristák miért használnak olyan jelképeket, amikhez semmi közük?

Figyelt kérdés

Itt van pl. az árpádsáv. Az árpádsáv egy kihalt királyi ház jelképe. A mai magyarok nem állnak rokonságban az Árpád házi királyokkal (tisztelet a kivételnek). Egy királyi család jelképét egy olyan ember, aki semmilyen rokonságban nem áll az illető családdal, miért használja?

Aztán itt van a szentkorona. A hungaristák szabadságot akarnak, miközben egy önkényuralmi jelképet éltetnek. Ráadásul a Horthy rendszert is éltetik, holott az se volt egy "szabad" korszak. Na és Hitler? Hitler mióta számít magyarnak? A "nagy" magyarok egy német diktátort éltetnek, aki elnyomás alatt tartotta Magyarországot, és több százezer magyar katonát küldött halálba. És itt van még a kereszténység. A kereszténységet kb. 1000 évvel a "feltalálása" után vette fel a nép, de mégis úgy érzik hogy ez az igaz vallása a magyaroknak. Faji felsőbbrendűség? Ilyen nincs! A magyarok nem különbek más népektől. És még csak nem is tiszta vérűek. A mai magyarok, miben hasonlítanának bevándorló, sárga bőrű, ferde szemű őseikre? Ráadásul a mai magyarok már annyira keverékek hogy szinte bármelyik népcsoporttal rokonságban állhatnak (zsidó, török, orosz, német, arab, stb.).

2010. jan. 1. 17:58
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

18:19!

Hú basszus! Mi van? Aki nem keresztény az már rögtön zsidó?

Közlöm veled, hogy ateista vagyok és csak annyira vagyok magyar és csak annyira vagyok bári más, mint te, vagy bárki ebben az országban. És a zsidókat se bírom az ilyen felsőbbrendű érzéseik miatt.

2010. jan. 1. 18:29
 12/31 A kérdező kommentje:
bári* helyett bármi*
2010. jan. 1. 18:30
 13/31 anonim ***** válasza:
56%

Szálasi sem volt gazember, a komcsik állították be olyannak amilyen. Nemrég a kuruc.infón olvastam róla egy elég érdekes cikket, kissé más szemszögből.

Ha magyar lennél, akkor nem kérdeznél ilyen hülyeségeket. Magyarabb vagyok, mint te akármikor is leszel. Gondolom valami kiskori trauma érhetett, hogy így elvesztetted a hitedet minden iránt.

Én személy szerint büszke vagyok ősi jelképeinkre, és arra, hogy magyar vagyok! Felsőbbrendűség? Nézz körül a szomszéd országokban: rajtunk kívül kinek voltak még ilyen királyai, hadvezérei? Biztos a szerbek tartották fel a törököket és a szlovákok nyilaitól rettegett Európa... Ezekután igenis, felsőbbrendűnek érzem a népemet. Ez persze nem azt jelenti, hogy kiírtanám a többit.

2010. jan. 1. 18:38
 14/31 anonim ***** válasza:
49%
Én meg egyenlőbb, keresztényebb, budapestiebb!
2010. jan. 1. 18:49
 15/31 A kérdező kommentje:
Aki szereti a hazáját annak nem kell se nácinak se hungaristának lennie. Én szeretem a hazámat, látom hogy napról napra pusztul. Szeretnék tenni érte, de nem úgy, hogy köveket dobálva, üvöltözve végigrohanok az utcán és milliós károkat csinálok. -Ez nem megoldás. Aki azt írta, hogy büszkének kell lennünk a nép őseire annak igaza van, de ennyi erővel akármelyik zászlót lehetne használni (én maradok a piros fehér zöldnél). Hitlert azért hoztam fel, mert észrevettem hogy sok hungarista élteti Hitlert (persze tudom, hogy az ép eszűek nem). A szent koronára azért mondtam, hogy önkényuralmi jelkép, mert a királyság (amit is jelképez), önkényuralom ha jól tudom. Én azt mondom: tisztelni kell őseinket, meg kell őrizni nemzeti örökségeinket, viszont el kell fogadni hogy mások is vannak ezen a bolygón, és az embereket nem a származásuk alapján kell megítélni, hanem az életük, a tetteik alapján. -Ki ne találjátok, hogy az utolsó mondatom hülyeség!
2010. jan. 1. 19:10
 16/31 A kérdező kommentje:
Még hozzáteszem: kommunizmus nem valósult meg, így nem lehet rosszabb a Horthy rendszernél ami létezett.
2010. jan. 1. 19:12
 17/31 anonim ***** válasza:
78%
Pusztul az ország mert mi magyarok is pusztítjuk.....:(((
2010. jan. 1. 19:16
 18/31 anonim ***** válasza:
0%

Igen izraelibb vagy... haha

Imadom a Jobbikot, annyira szorakoztatnak...

2010. jan. 1. 19:25
 19/31 anonim ***** válasza:
34%

Nem valósult meg a kommunizmus? Bocsánat, el is felejtettem, mekkora fenenagy egyenlőség volt akkoriban. te minek neveznéd azt a 45 évet, Szerinted akkoriban jobb volt? A Horthy-korszakban nem vették el az emberek földjét, nem söpörték le a padlást stb.

Ami pedig a hungarizmust illeti: aki szereti a hazáját az hungarista. SÉ ez nem csak kődobálásból áll. Egyszerűen csak így tudják felhívni a gondokra a figyelmet, mert a média nem mutatja be az ő nézőpontjukat.

2010. jan. 1. 19:28
 20/31 anonim ***** válasza:
73%
aki szereti a hazajat az tudja: Magyarorszag ergo magyar; nem Hungary, Ungarn, Hungia, stb tehat nem hungarista...
2010. jan. 1. 19:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!