Mit szóltok a pösti kölyökhöz, aki kivágta a 70éves öregasszonyt tegnapelőtt a villamosmegállóban a kocsi elé?
Nyílván, ezért mondom én is, hogy semmi felelősség nem terheli.
Én csak annyit akarok mondani, hogy vannak olyan sofőrök, akik nem ütötték volna el a nénit.
És természetesen, ha a suttyó nem löki ki (egyértelműen látszik, hogy nyújtott karral lök egyet...), akkor meg ez a sofőr sem ütötte volna el.
"Satuféknél füstöl a gumi, és sokkal nagyobbat billen az autó. "
Még erre reagálnék: modern, Anti-lock Braking System-mel szerelt kocsiknál nem lehet úgy fékezni, hogy kipörögjenek a kerekek. A videón látható Focus pedig szerintem ilyen.
ma 14:32
Na, így látom én is a helyzetet. :)
"Még erre reagálnék: modern, Anti-lock Braking System-mel szerelt kocsiknál nem lehet úgy fékezni, hogy kipörögjenek a kerekek."
Fékezésnél nem pörög ki a kerék, max. ha közben nyomod a gázt is, de ez fölösleges kukacoskodás részemről, ugorjuk is át. ;)
A modern ABS-szel szerelt autókkal is lehet füstölőset fékezni. Attól, hogy füstöl a kerék, még nem feltétlenül blokkol.
Illetve én több ABS-es autóval is fékeztem füstölőset, volt köztük 94-es és 2010-es gyártmány is, több féle típus és kategória is.
Bárki elmegy egy vezetéstechnikai tréningre, az lesz az első, hogy megtanítják fékezni.
Az emberek legnagyobb része ugyanis nem tud elég nagyot fékezni, még soha az életben nem nyomott satuféket, és ezzel nincs is tisztában. Azt hiszik, hogy ők nagyot szoktak fékezni.
24-es: DIREKT lökött a nénin, egyértelmáen látszik.
Utána pedig DIREKT el akart szökni, látszik, hogy próbálják visszatartani, erre fut a másik ajtóhoz.
"Fékezésnél nem pörög ki a kerék, max. ha közben nyomod a gázt is, "
Jogos, kipörögni helyett blokkolni. Így lett volna helyes.
"Azt nem nevezném DIREKT lökésnek. "
Meg lehet valakit lökni véletlenül, úgy, hogy a lökő félben nem tudatosul, hogy meglökött valamit. Mint amikor hátralépek egy pohár vízzel a kezemben az ajtóból, és pont beleütközöm az xy rokonomba, akit nem vettem észre, annyira koncentráltam, hogy ki ne öntsem a vizem.
Amit a videón láttunk, az egy tudatos lökés, amit vagy azért eszközölt a kis patkány, hogy eltüntesse az útjából a mamát, vagy azért, mert meg akart egy pillanatra kapaszkodni benne, hogy új lendülettel rohanhasson a tuja felé. Mindenesetre teljesen nyilvánvalóan szándékos mozgás volt.
"De akkor annyiban egyet értünk hogy ha a néni nem csak jobb oldalra nézett volna hanem egy pillanat elejéig elnéz balra is akkor már megelőzhető lett volna a baleset?"
Nem, itt is csak akkor lenne igazad, ha azt írnád, ami a videón látható. A néni tett egy tétova lépést a tuja felé, ez simán kivehető, így ha esetleg nem indult volna meg elmebeteg rohanóemberünk előtt épp akkor, akkor talán kisebbet lökött volna rajta az illető. Ennek ellenére ez az előrelépés olyan kismértékű volt, hogy ha nem történt volna ilyen, akkor is bőven "kartávolságban" maradt volna nénikénk, tehát meglehetős biztonsággal megállapítható, hogy gyógyegér akkor is lökött volna rajta egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!