Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehet, hogy a Kádár...

Hogy lehet, hogy a Kádár rendszeri baloldal, olyan más volt?

Figyelt kérdés

Nagyon erősen szociál-konzervatív volt.Konzervatívabb, mint most a Fidesz,talán a Jobbikra hasonlított a leginkább.

A mai baloldal az miért lett ennyire más?Pedig az MSZP az MSZMP-ből keletkezett, akik a Kádár rendszert vezették.

Az MSZP inkább szociálliberálissá vált.

2014. jún. 2. 09:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Amikor a kínaiak egy műszaki cikket hamisítanak, ők is olyan márkanevet szoktak kitalálni a hamis terméknek, ami figyelmetlen olvasáskor valami márkás névre emlékeztet. Az MSZP esetében is hasonlóról van szó. Az M betű, a munkás szó hiányzik belőle, ami valójában tényleg útmutató arra, hogy nem a munkások pártolója. Hogy is lenne az, hisz tőkések, kizsákmányoló milliárdosok a vezetőik.

Viszont én éltem és dolgoztam az igazi munkáspárt idejében. A szüleim egyszerű állatgondozók voltak a TSZ-ben. Sok volt a munka, viszont erkölcsileg és anyagilag tényleg az elit közt éreztük magunkat. A TSZ engem küldött egyetemre, minden szempontból kiemelték a tisztességesen dolgozókat. Az egyetemi évek megkezdése előtt lakást vettem fizetésből hogy ne kollégiumban lakjak. Ha ma szeretnék azon a szinten élni, félek hogy havi 1-1,5 millió Ft is kevés lenne.

Persze nem voltunk párttagok, sőt utáltuk az egykori padlássöprést. Viszont a rendszerváltás utáni összes párt fele annyit sem ér számunkra, mert azóta csak borsot törnek az orrunk alá minden téren, míg az MSZMP az tett is a dolgozókért, nem csak elvett. De a rendszerváltás utáni pártoknak csak a szája jár. Például a híradóban naponta elhangzik, hogy példátlan mértékben nőtt a fogyasztás, Európa sereghajtói lettünk, netán dübörög a gazdasság. A valóság meg az, hogy vannak olyan magyar települések, ahol a gyerek nagykabátban fagyoskodik az iskolapadban, mielőtt az éhségtől kiesik a padból. Valamint egyre fogy a falvak lélekszáma.

2014. jún. 2. 09:47
 2/3 anonim ***** válasza:

A mai baloldal, nem baloldali!

És előtte is inkább liberális volt!

Nem is értem miért nem a Türmer-féle Munkáspárta szavaztak inkább a balosok!

Jobban járt volna mindenki!

Talán ők sem tudják ezt...csak sodródnak...

Az biztos: Gyurcsány hatékony!

És ahogyan nyomul, félelmetes!

A semmiből átvette a "baloldalt" máris!

2014. jún. 2. 12:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Kádár rendszerrel a nemzeti oldal simán le tudott paktálni a lakiteleki sátorban. A mai baloldal alapja, a demokratikus ellenzék, viszont konfrontálódott vele.
2014. jún. 2. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!