Magyar filmben járatják le Magyarországot?
A 6.-7. bekezdés érdekes.
Ott bizony kiderül, hogy miért szeret ilyeneket rendezni.
De ez már nem az első magyarokat, Magyarországot nagyon negatív fényben feltüntető "műve".
Én nem láttam még nyolcvan percbe sűrítve annyi, a valóságot tendenciózusan meghazudtoló, elferdítő, nyálcsöpögtetően gusztustalan, az uralkodó trendnek, és elvárásoknak heves nyelvcsapásokkal megfelelni akaró filmet, mint ezt.
A nő, mintha nem is ebben az országban élne.
Nem is csoda, hogy csak 91 ember látta.
Egyetértek a kérdező kommentjével. #2 te nem tudom milyen filmet láttál.
A "műalkotásnak" kb 10 percre volt szüksége ahhoz, hogy kiborítson. Végignéztem (vagy inkább szenvedtem) és egész végig azon gondolkodtam, hogy a kedves rendező/forgatókönyvíró vajon melyik világban él. Mert olyan az egész film, mintha fogta volna a valóságot, és mindennek pont az ellentettjét írta volna le. Mélyen sértett a film. Sajnos olyan környéken nőttem fel ahol ez bizony probléma volt. Folyamatos rettegés, bántalmazás, tehetetlenség. És akkor jönnek ezek a "művészek" és pofánköpik a valóságot. Érezzem magam rasszistának, kirekesztőnek, mert szegény kis roma fiúval hogy elbánnak a gonosz magyarok. Szégyen!
Ne haragudjatok, biztosan van kivétel, tudom, hogy van, mert vannak roma barátaim (akik szívnak a többi miatt) de a Vespa ahogy van hazugság...
Láthatóan a nézőközönség belesett a társadalomtudományi témában felbukkanó szerencsejátékosok tévedésébe.
A Lali gyerek mint olyan, nem képviseli az egész cigányságot (az állítólagosan homogén cigány közösségben létrejött konfliktusok a filmben is ezt erősítik) nem is az volt a feladata, hanem egy kissrácot akit inkább gyerek mint cigány mivolta miatt vesznek. Ami miatt belekötnek azt egy random hófehér magyar gyerekkel is ugyanúgy megtették volna, csak legfeljebb a körítés és az ürügy lett volna más. Sőt nem csak gyerekkel.
A fővárosi rengetegben, ha épp a cigányok nincsenek a terítéken, a magyarság reprezentatív nyolcmilliójának önjelölt szószólói is felróják lényegében a film lényegét a pesti paneldzsungelben élőknek.
Ha nem pörögnek rá az ügyeletes elvtársak arra, hogy mégis miért barnabőrű a gyerek, miért nem a tízmillió magyar valóság közül a legnagyobb társadalmi konszenzussal bírót mutatja, meg különben is félzsidó az alkotó az meg már csak a hab a tortán, akkor egy középszerűnél minimálisan jobb magyar film lett volna, amire a külföld fele annyira sem figyel fel. De nem jött össze és össznemzeti sortűzzel lehet azon elmélkedni hogy kinek is köszönhető
hogy ennyit foglalkoznak egy ilyen filmmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!