Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem próbálják megállítan...

Miért nem próbálják megállítani az orvosok elvándorlását? Mi lessz a magyar betegekkel?

Figyelt kérdés
Én a közelmúltban tapasztaltam meg saját bőrömön az orvosok elvándorlásának negatív hatását.15-éve járt ki hozzánk Debrecenből,egy környékbeli településre egy nagyon kiváló,nagy tudással rendelkező,lelkiismeretes fül-orr-gégész szekorvos,aki úgy döntött,ő is megpróbálja külföldön kamatoztatni tudását 8x annyi pénzért és sajnos nagyon sok ilyenről lehet hallani az országban.
2014. máj. 28. 00:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"tök jó h lenullázzátok a realitást.

ez szintén érdekes ..."

Igen, ez a kérdés is (mint sok más) hiába van megválaszolva, az lepontozásra kerül, ellenben aki fröcsög, meg szidja ész nélkül a kormányt/Fideszt/politikusakat/itt az orvosokat/liberálisokat/cigányokat/mindenkit azt felpontozzák. Inkább tanulnátok a válaszokból, minthogy csak az érzelmeknek adtok utat. Ahhoz képest hogy az ateizmus,meg a realizmus a divat, mindenki érzelmektől fűtött hisztisként viselkedik (és pontoz).

2014. máj. 28. 14:19
 22/26 anonim ***** válasza:

Azért "fröcsögünk" meg "szidjuk ész nélkül a kormányt", mert nekik köszönhető hogy az egészségügyi ellátás ötven emelettel a béka segge alatt van. Ha az Érmelléki Kuglófember lenne érte a felelős, mert elviszi mind az orvosokat és megeszi, akkor őt okolnánk, ez ilyen egyszerű. Nem az Érmelléki Kuglófember zárja be a kórházakat egymás után, nem az Érmelléki Kuglófember miatt megfizethetetlen a gyógyszer, nem az Érmelléki Kuglófember az oka annak sem, hogyha pókhálósgombát eszel, és tönkremegy a májad, köbö 15 évig kell várnod mire hozzájutsz egy újhoz, vagy ha akut veseelégtelenséget kapnál, minimum ugyanennyi idő egy új vese is.

És különben is, az uralkodás első szabálya: MINDENÉRT te vagy a felelős.

2014. máj. 28. 14:36
 23/26 Őszödi Ferenc ***** válasza:
ma 13:40 - nem csak hogy hagyjuk, de április 6-án tettünk is érte, hogy ez így legyen
2014. máj. 28. 15:23
 24/26 anonim ***** válasza:

"Azért "fröcsögünk" meg "szidjuk ész nélkül a kormányt", mert nekik köszönhető hogy az egészségügyi ellátás ötven emelettel a béka segge alatt van."

Ez így van, de a kérdés nem ez volt, hanem az orvosok kiáramlásának megakadályozása.

Ez nem egy egylépéses feladat, és már a második válaszban leírtam, hogy végeztek egy felmérést, hogy mi az az összeg amiért már nem hagyná el a hazáját az orvosok többsége (nyilván egy gauss szerű eloszlás csúcsáról van szó), és ez 300e Ft körül volt. Ez az legmagasabb prioritású feladat. Második vonalban van a munkahelyek színvonalának emelése. Ez viszont szöges ellentétben van az ellátás színvonalával. Hiszen ha kevesebb beteget kell ellátni, akkor a várósorok is olyanok lesznek mint nyugaton, pl egy bőrgyógyászatra angliában éves várósorok vannak. Itt már óvatosabban kell bánni a rendszerrel. Forrás nem lesz több, az emberek elégedetlensége pedig már nagy.

2014. máj. 28. 15:43
 25/26 anonim ***** válasza:

Kezdjük a végén, #22-vel.

Az okfejtés zavaros, de az utolsó mondattal mindent a helyére tett. "az uralkodás első szabálya..." - amiről tehát beszélünk, az a diktatúra módszertana, az tényleg ilyen. De nekem nem kell a diktatúra akkor se, ha még ma is kétharmadnyi vak azt akar.

"magánklinikán is fizetni kell jattot.." - nem "kell", lehet. Nem szabad, de lehet. És te önként és dalolva élsz vele. Ez a te problémád. Én is voltam magánklinikán szerződést kötöttem. Ellenőriztem a minőséget, és kifizettem a szerződés szerinti összeget. Semmi nem történt. Hozzám is bejöttek, négyszemközt voltunk, beszélgettünk. Ennyi. Nem éreztem hátrányát. Mivel ne mis éreztették, úgy gondolom minden rendben volt. ha mégse, nem az én problémám. Van kínálat. Korábban nem volt, másutt nincs, a jattal azt fizettük meg, hogy számunkra lett. Ez ilyen egyszerű.

Az orvosok elvándorlását nem lehet parancsszóval megállítani. Nagyon összetett intézkedéssorozattal és fokozatosan lehet csak. És visszafordítani is lehet őket, csak a megfelelő módszert kell alkalmazni.

Az egészségügyben ma anakronisztikus feudalizmus uralkodik még mindig. Nem mindenütt, de ahhoz elég sok helyen, hogy az legyen az uralkodó. Ennek a felszámolása csak társadalmi egyetértéssel lehet. Az nincs. Előbb tehát ott kell kezdeni.

Egy munkahelyen akkor érzi jól magát az ember (és nincs elmehetnékje), ha otthon érzi magát. Jó a környezet, jók a kollégák, jók a munkafeltételek, szabadon dönthetek a munkám elvégzéséről (a munka természetének megfelelően - szívműtétet nem viszek haza fusizni), megfizetnek. Minél magasabb szinten vagyok, annál fontosabb egy másik feltétel. Becsüljenek meg! Nem pénzzel. Elismerő szóval, egy szemvillanással, időnként egy főnöki (netán miniszteri) dicsérettel, társadalmi megbecsüléssel. Érezzem, hogy fontos vagyok, hiszen (szó szerint) életbevágó munkát végzek. A beteg higgyen nekem, és persze én érezzek együtt a beteggel. - Mindez nagyon bonyolult dolog. Az infrastruktúra ocsmányul rossz a legtöbb helyen, az sok pénz, de egyszeri. A működtetésért kunyerálni kell, és körberöhögnek a felsőbb szervek - no ennek nem örülök, ennek levét a beteg issza meg. A fizetésem rossz, a nem rajtam múló rossz munka miatt állandóan beperelnek (a hiba megtörtént, nincs ezzel baj, csak nem rajtam kéne bevasalni). Mást se olvasok, mint hogy milyen ocsmány vagyok, sok a fizetésem és jattot kérek (pedig nem, csak kényszerűségből elfogadom - már ha adnak), és legyek feldobott? Nem leszek. Ki kezdje a javítást? Mind a másikra mutogat. Erre is van régtől megoldás. Mindig a legnagyobb kezdi, mert őt utánozzák a legtöbben. Mert ö teheti a legtöbbet. Mert ő még azt is kérheti, tessék őt követni. De a legnagyobb - a kormány - az ellenkezőjét teszi. Csodálkozunk, ha nem indul be a folyamat? Nem fog beindulni!

2014. máj. 28. 15:45
 26/26 anonim ***** válasza:

Azért mert az államnak sok pénzbe kerülne, így pedig teljesen mindegy, úgyis lesz valami orvos.

Arra, hogy kimennek külföldre pedig a képlet egyszerű: Több pénz, ha ott is tudok boldogulni és nem leszek magányos = már megyek is.

2014. máj. 28. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!