Támogatnátok, hogy azok is szavazhassanak, akik még nem töltötték be a 18-at, de a választás évében töltik?
Figyelt kérdés
Igazságtalannak érzem, hogy ha valaki mondjuk a választás másnapján válik nagykorúvá, akkor újabb 4 évet kell várni, hogy szavazhasson.2014. máj. 25. 15:11
1/13 A kérdező kommentje:
Kérem, hogy aki nemmel szavaz, az indokolja meg.
2014. máj. 25. 15:12
2/13 anonim válasza:
Ez jogos szerintem. Öt hónaptól vagy néhány naptól nem lesz sokkal másabb valaki normál körülmények között.
Én támogatnám.
3/13 anonim válasza:
Igazságtalannak érzem, hogy ha valaki mondjuk január 1-jén válik születik, akkor újabb 4 évet kell várni, hogy szavazhasson.
Szerintem teljesen mindegy. Szavazhat még életében eleget...
4/13 anonim válasza:
Igen csak addig abba a négy évbe nem szólhat bele mert rosszkor született. Rossz dátumra, pedig pár nap, hónap eltéréssel nagykorú.
5/13 anonim válasza:
Arra akartam utalni, hogy mindegy hol húzod meg a határt, mindig lesz olyan, aki 1 nappal marad le a szavazásról.
6/13 anonim válasza:
Csak azzal a feltétellel támogatom, ha arra szavaz, akire én :)
Egyébként csatlakozom az előttem szólóhoz: mindig lesz 1 határ, ami előtt ha vki megszületett, akk szavazhat, ha meg nem, akkor nem. Ennyi, ilyen a világ.
7/13 anonim válasza:
16 évtől mindenkinek szavazati jogot adnék.
8/13 anonim válasza:
Nem. Valahol meg kell húzni a határt, de miért pont egy év? Ha valaki Jan 1-jén született és pont egy nappal csúszik ki az évből, a másik meg dec 31 és ő még bőven nincs a 18 közelében, az nem igazságtalan?
9/13 anonim válasza:
Máshol csak 21 évesen szavazhatnak. Ha pont nem tölti be, akkor legelőször majdnem 25 évesen mehet el szavazni. Szóval Mo-on kibírják, hogy 21-22 évesen mehessenek el először.
10/13 anonim válasza:
Megvan a megoldás: Legyen külön szavazás 18 alatt. Lehetne szavazni macira meg dínóra, meg mondjuk a 17 éveseknek Batman-re és este kihírdetnék, hogy "Most 4 évig Batman a menő". Így meglenne a szavazás élménye. Na? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!