Tényleg alacsony az egyetemi tanárok fizetése? Én nem úgy tudtam.
Komolyan, annyira elegem van az ilyen jellegű észosztásokból!
Tudod, hogy miből áll egy egyetemi tanár munkaköre? Nem? Akkor maradj csöndben. Elárulom, a tanítás a huszadlagos feladatkörük, az csak a feltétele annak, hogy az egyetemnél dolgozhassanak.
Amúgy nem mindegy neked, hogy ők mennyit keresnek? Te ettől függetlenül nem fogsz többet, vagy kevesebbet kapni.
Inkább politikusokról tegyél fel hasonló kérdéseket...
Nem kérdező, te csak azt hiszed, hogy tudod, miről beszélsz. Ez egy ősi probléma. Egy munkahely alacsony beosztású dolgozója, akinek a munkáját bárki bármikor odafigyelés nélkül el tudná látni, valamennyire tájékozott belügyekben. De valójában semmit nem ért belőle, mindössze azt látja meg, ami számára vonzó és elérhetetlen. Akár az is lehet, hogy nem irigységből, inkább tudatlanságból, vágyik ő is erre. De sejti, hogy el nem érheti. Keserűségének ad hangot. Nagyon sok ilyen eset van.
Egy titkárnőnek soha nem tudtam elmagyarázni, pedig amúgy jóban voltunk, hogy ő miért nem dolgozhat kötetlen munkaidőben. Őt csak a dolog vonzó oldala érdekelte. Akit pedig nem érdekelnek az összetettebb, további részletek, annak nem lehet megmagyarázni, miről is van szó. Te egy ilyen eset lehetsz. Tudomásul vesszük. De a világ nem fog megváltozni, akár elfogadod, akár megérted, akár nem.
A Valenta gyerek 500 körül keres/hó.
Edutus Főiskola – főiskolai adjunktus
BME. Gépészmérnöki Kar, MOGI Tsz. – egyetemi adjunktus
Persze az apja a belügyes Pintér jobb keze. Apjának a nettója 800 ezer körül van. Persze az asszony nevén lévő tucat cégből befolyt milliárdokról nem tudok semmit.
Tegyük tisztába a dolgokat !
Öntsünk tiszta vizet a pohárba : az óraadó tanár, aki egy előadást tart hetente és 500 Ft-ot keres havonta, meg az adjunktus meg docens, aki a doktoranduszoknak tanít gyíkorlati számítási feladatokat heti 4-5 óraszámba NEM egyetemi tanár !
Az egyetemi tanár egy cím ! Pl Nagy Károly professzor emeritusz volt egyetemi tanár az ELTE-TTK-n. Au volt a foglalkozása, a rangja hogy egyetemi tanár és annak teljes fizetés jár, ha heti 1 órában tart előadást akkor is. Azon megy a vita, hogy ők mennyit keressenek, nyugaton luxus körülmények közt élnek és idehaza is igen kiválóan # 6 válaszban részleteztem hogyan. de ők ennél lényegesen jobban akarnak keresni. Hangsúlyozom itt nem az óraadó adjunktusokról meg tanársegédekről van szó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!