Tényleg ez az igazság, hogy a kormányok mindig is meglopták az embereket?
Nem ez az igazság. Tolvajok mindig voltak, vannak, és meglopnak, ha hagyod. Hagytad?
Mert ha nem hagytad volna, most egyfelől ők hűvösön nyaralnának, neked meg nem hiányoznának az értékeid.
A kérdés az, hogy minden egyes eddigi miniszterelnök állami pénzből élt volna?
Mert nem. Ez nem igaz. A korrupció hatalmas és mindent elborít jelenleg. De ez nem azt jelenti, hogy mindig is így volt. Nem kell minden egyes volt miniszterelnököt lecsalózni, csak mert most mindenki lop.
Már az ókori görögöknél is... loptak! Igen!
Történészhallgató vagyok és Németh György mondott pár érdekes dolgot, pl Kleiszthenész találta fel a területi manipulációt (gerrymandering). Úgyhogy nyugodj bele, mindig így volt és így is lesz. Persze a mérték az változó és az is, milyen mércével mérünk.
Egyébként én is a családomnak és a barátaimnak kedveznék először, tehát a bizalmi embereknek. Szerintem más is ezt csinálná. A lényeg, hogy az emberek minél kevésbé legyenek kizsákmányolva és mindenki legfeljebb anyit lopjon, amennyi a létfenntartésához szükséges.
ott vannak a skandináv országok
ott valahogy nem divat ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!