Mi a véleményed arról, hogy a multik 25× annyi kedvezménybe részesülnek, és 1000milliárdokat visznek ki?
A hír Echo Tv s, de előbb utóbb, mindenütt előveszik a dolgokat, hisz a hír szerint az egész Eu ban mi fizetjük ki messze a legtöbb támogatást!
De nem szoktam látni rajta, kiigazításokat közlő snitteket!
Ne viccelj, ezek konkrét adatként lettek felsorolva. Eu s felmérésre hivatkoztak!
Szerinted az ATv a mértékadó, ahol soha nem jelenik meg semmi?
Egyre több adat fog nyilvánosságra kerülni, amit eddig szívesen eltitkoltak!
Persze a balosok a HírTv t is utálják, és meg sem fordul a fejükben, hogy az oknyomozásaikkal, az ő pénzüket is védik! Nevetséges!
„Én vidéken lakok.A rendszerváltás óta nem voltak munkahelyek,mert magánvállalkozások sem voltak.A kisboltokban pedig a családtagok dolgoztak,”
Magadtól nem lehetsz ennyire buta, és szerintem direkt csinálod az ostobát!
A multiknak mi köze a kisboltokhoz a faludba? Nem egy a réteg. A kisboltok ma már mindenütt a „ leszaladok valamiért mert elfogyott kategóriába esnek” az az nem egy a piaci szegmens! A multik a magyar kereskedelmi láncokat ölik akik nem képesek a verseny hátrányaik miatt nőni! Egy közepes Tescó 8-10 közepes cooppal konkurál, ha összeadod a munkaerő igényeiket akkor alig foglalkoztat valakit a multi, és feleannyit adózik, a monopol felvásárlásaikról, polcpénz stb nem is beszélve. Simán dupla, ha nem tripla hasznot hozna a megszűnnének a kedvezményeik. Persze egy Audinak kell a kedvezmény azt én is elismerem, de amelyik multinak van magyar megfelelője és az nem kap levegőt, attól el kell venni.
De tovább megyek, elő kell neki írni a profi újratőkésítés mértékét is, ahogy a szakszervezetek ellenőrzését, működését, a civil kontrólt, és a munka törvénykönyvet is módosítani kell hogy ne használhassa ki a dolgozóit” ahogy a magyar sem”!
"alig foglalkoztat valakit a multi"
Hát ember, nem lehet, hogy cseppet elvakult vagy? :)
T
Hát ember, nem lehet, hogy cseppet elvakult vagy? :)
Nem vagyok elfogult egy cseppet sem, csak reálisan nézem a dolgokat!
A multik a magas technológiára építenek és a monopolizált helyzetükre.
Eszük ágában nincs a nemzetgazdaságot és vele a társadalom életszínvonalát javítani, hiszen az az érdekeiket nem szolgálja. Neki a lényeg az alacsony bérköltség, a monopol felvásárlási lehetőségek, és a versenymentes értékesítés.
Ha azt nézed hogy mennyi az inaktív, ehez a multiknak nagyon sok köze van!
Ha pedig a bruttó árbevételeik, alapján hasonlítod össze a multikat a magyar szektorral, akkor alig járulnak hozzá a költségvetéshez. Ugyan akkora árbevételből gyakorlatilag az 1/3 t fizetik be. Ezt jól tükrözi a GDP és a költségvetés közötti érték különbség ami, azt mutatja hogy a GDP a duplája a költségvetésnek. Érdekes hogy 68% adó terhelés 25% Áfa ami a rotáció miatt 35-40% hogy is jöhet ki a fele? Úgy hogy b@sznak befizetni a multik!
Így aztán mindent a magyar kkv k nak kell kifizetni, az az nem versenyképesek, nem lehet adót csökkenteni, nem változik a jövedelem viszony, stb. 100% bukó.
Ez nem elfogultság, hanem józan ész!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!