A magyarok miért változtak ekkorát?
A 90-es években sokkal erősebb volt a demokratikus értékrend, szabadelvűség,modernabb gondolkodás, de aztán, ahogy egyre előbbre haladunk az időben, a magyarok egyre jobban kezdenek hasonlítani az oroszokra, illetve kezdenek 1930-as 1940-es évekbeli "önmaguk" lenni.
Ami szomorú, hogy nem csak az iskolázatlan rétegnél figyeltem ezt meg, hanem a magasan képzett, iskolázott rétegeknél is, persze a diszkréció ott nagyobb, de a lényeg ugyanaz, ugyanaz a gondolkodás.
Kérdező. Teljes mértékben egyetértek veled, én is ezt érzem. Egy szűkülő világban érzem magam. Mintha nem az emberekért lenne a világ, hanem szép lassan telepedne valami fölülről ránk. Az idős réteg oktatni nem mer, a középkorúak beszélni nem mernek, a fiatalok lázadni nem mernek. Mindenki egy fületfarkat behúzott állapotba vágta magát, csak legyen olyan pozícióban, hogy ne haljon éhen, és oké.
Elég csak a rádióállomásokat tekergetni az autóban. 6 kormány-rádió, és két vallási rádió. Tényleg erre van igényük az embereknek? És minden így megy. Leszrják hogy mit akarsz. Fölülről lenyomnak valamit a torkodon. NEkem ez nagyon furcsa. Én egy széteső kommunizmusban és egy szabadsággal teli 90-es években nőttem fel. Erre itt egy olyan apátia-béklyó, amit még a művészetek se tudnak széttörni. Azoknál is erősebb a mostani hatalom.
"Miért nem képesek az emberek tanulni, fejlődni ahelyett, hogy még mindig azon ácsingóznak, hogy akkor mi volt."
Tanulni csak a bolond ember szokott.
Az az igazság, hogy ez a demokratikus, liberális baromság csak rövid ideig élvezhető, pár évig.
Demokratikus értékrend....amikor a külföldi teszkóban 3x annyit keres egy dolgozó, mint itthon.
De hát a magyarok hihetetlen nagy birkák, és tisztelet a kivételnek, mert még van.
Majd ha szorul a hurok, ha kisebbségben leszünk a saját országunkban, akkor megint lesz összetartás, ez 100%.
Addig is marad ez a tesze-tosza állapot.
Kérdező, ha elolvasod a válaszokat és a pontozásban kifejtett véleményeket, választ kapsz kérdésedre. Nagyon sokan vannak, akik a felszínt nézegetik, a saját sorsukat, és ha a szomszédot (térben és időben) jobbnak vélik, oda vágynak. A többi meg nem érdekli őket. Hogy milyen folyamatok és miért zajlanak, arról meg nem is tudnak, miért érdekelné őket. Ezt látod változásnak. Na meg persze mindazt a manipulációt, ami azelőtt, és azóta történik. Mert a manipuláció folyamatos.
Egyébként attól, hogy ma a magyarok egy része követi az erőszakosan irányadó trendet, és oroszpárti, az attól még nem hasonlít az oroszokra. Mert az oroszok nem olyanok, mint Putyin, ahogy a magyarok se olyanok, mint Orbán. E hasonlóság csak egy szűk, ebből nagy hasznot húzó rétegre vonatkozik. Elitnek nem nevezném, mert én a legaljára teszem őket.
"Mert a liberalizmus is már rég átesett a ló túloldalára, és már rég nem a szabadságról szól, hanem a devianciák támogatásáról és divatként kezeléséről, illetve arról, hogy az erősebbek bármit elvehetnek a gyengéktől, mert ha nem tehetnék meg, akkor korlátoznánk őket a jogaikban (és a gyangéknek is joguk van persze visszavenni, persze lehetőségük már nincs, de ez általában nem érdekel senkit)"
Inkább ez a divat mostanában: így értelmezni. Az hol liberalizmus hogy korlátoznak a jogaimban mert nem árthatok másnak? Teljesen kifacsart gondolkozás. Mindegy, megszoktam már hogy olyanok éltetik a kommunizmust, akik nem éltek benne, olyan szeretik oroszországot/oroszokat akik soha nem jártak ott, soha nem láttak oroszt, és olyan szidják a liberalizmust, akik hírből se kóstolhattak bele. Akik egyszer is átélték, hogy a "szabadságterük" nő, és a korlátok leomlanak és nem kinőnek körülöttük, azok nem gondolkoznak ilyen korlátozottan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!