Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sorozás Kárpátalján, ez...

Sorozás Kárpátalján, ez általános dolog, vagy készülés a háborúra?

Figyelt kérdés
[link]
2014. máj. 17. 15:25
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
De képes vagyok az ő nézőpontjukba helyezkedni, ami kimerül a nyugat teljes kiszolgálásában, és az ukrajnai kisebbségek gyűlöletében.
2014. máj. 18. 12:39
 32/39 A kérdező kommentje:

Kedves kárpátaljai válaszoló! A válaszod köszönöm. Viszont szeretném kifejteni azt hogy mit gondolok: az út szabad Mo felé, kettös állampolgárság is megvolt, tehát nem értem ezek után mire fel írod hogy a magyar gyülöli a magyart. Ezt a kártyát folyton kijátszátok ha valaki nem érzelmi alapon közelíti meg a helyzeteteket. Ez tény. Figyeld meg így van.

A másik: elsösorban ukrán állampolgár vagy, ott élsz, laksz, dolgozol. (na most megint lesznek akik èrzelmi alapon ki fogják ezt forgatni) Ott van sorozás, ami elöl szintén érzelmi okokra hivatkozva menekülnek. Le lehet engem hü..ni, de a véleményem akkor is az, hogy mivel ott születtél, tanultál, dolgozol stb tehát most oda vannak kötelezettségeid. Szerintem akik menekülnek a sorozás elöl, azokat hazaárulással fogják vádolni. S vajon nem jogosan? Ha nem tekinted hazádnak, akkor miért nem jöttél Mo-ra lakni? A lehetöség adva volt/van.

Végezetül, mivel illetékes vagy a dologban, és mindenre válaszoltál csak a kérdésemre nem, így ismételten megkérdezem: a mostani sorozás általánosnak mondható,vagy harckészültség van?

2014. máj. 18. 13:07
 33/39 A kérdező kommentje:

"Egyébként pedig azt

hogy képzelted hogy a magyar

állampolgársággal automatikusan költözzön

több mint 100 kárpátaljai Magyarországra,

szülőföldjét elhagyva?"

Ugyanúgy ahogy azt hogy a kettös állampolgárság mellé szavazati jog is járt. Fura: magyarnak érzed magad, de nem hagynád el a szülöfölded hogy Magyarországon élj. Egyrészt megértem, másrészt meg kárpátalja jelenleg Ukrajna része, tehát nem hagynád el, de adott esetben nem harcolnál érte.

2014. máj. 18. 13:15
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Harckészültség nincs, de a szokásosnál jóval fokozottabban folyik a sorozás. Egyébként meg nem értem hogy miért kellett bevetni a hadsereget, ezzel csak az ukrajnai oroszokat provokálták fegyveres ellenállásra.

Az ukrán Kárpátaljáért nem, de a magyarért igen. Nekem Kárpátalja szülőföldem, de ukrajna nem a hazám. Remélem érted a különbséget.

Az előző hozzászólás (hibás) logikáját folytatva nekem Oroszországot kellenem "képviselnem", mert szovjet állampolgárként születtem.

Kárpátalján éltek az őseim, ameddig csak vissza tudom vezetni. Kárpátalját a magyarság akarata ellenére csatolták a Szovjetunióhoz, majd Ukrajnához, nem értem hogy miért lennének kötelezettségeim egy olyan ország felé amely erőszakkal csatolt magához, megcsonkítva a hazámat. Ráadásul, ez az új "haza" elég mostohán bánik velünk, ugyanis teljesen semmibe veszi a mi magyarságunkat. A szovjet hadseregben való szolgálattal úgy-ahogy kiegyeztem volna, de az ukrán sovinizmust miatt, az ukránnal nem. Ebben a döntésben az érzelmi tényező nem játszik szerepet.

2014. máj. 18. 14:01
 35/39 A kérdező kommentje:
Ismételten köszönöm szépen a válaszod. Te most akkor ukrán-orosz állampolgár vagy? (már nem értem, elvesztettem a fonalat)
2014. máj. 18. 14:10
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Magyar-ukrán.

A Szovjetunió széthullásakor automatikusan mindenki megkapta az aktuális tagköztársaság állampolgárságát, tehát az ukránt jelen esetben. De a Szovjetunió jogutódja Oroszország, ezért írtam hogy akkor oda kellene tartoznom elméletileg (mivel szovjetként születtem).

2014. máj. 18. 14:14
 37/39 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm! :-)
2014. máj. 18. 14:26
 38/39 anonim ***** válasza:
De szerintem nem az a lényeg hogy mit írtak rá egy papírra.
2014. máj. 18. 14:28
 39/39 anonim ***** válasza:

Kérdező, mégis hogy gondolod, vegyem a hátamra a házamat és vigyem át Magyarországra? Mindjárt jönnek a haverjeid visítva, hogy még nektek sincsen munka, meg hogy milyen szarul éltek, meg nem kell több éhes száj, meg hogy az én adómból stb.

Minek menjek én harcolni egy puccsista kormányért? Meg a jobb szektorért meg a szvobodáért? Most akarják eltörölni magyar nyelvű felsőoktatást.

Az elmúlt időkben ukrán a harcászatot gyakorolták a legkevésbé. Dolgoztatták a katonát: híd-, útépítés stb.

2014. máj. 22. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!