Sorozás Kárpátalján, ez általános dolog, vagy készülés a háborúra?
"Ukrajna meg 45 milliós"
Annyi sincs, 2005 körüli cenzus szerint volt 45 milliós. Azóta csökkent a lélekszám, olyan 41-42 millió fő lakja. Ja, és ebből most már levonhatjuk a Krím kb. 1milliós lakosságát :D
Igazad van tévedtem, 80 milliós Németország, Ukrajna csak 40 millió.
Mindenesetre, számomra nem világos, hogy azon a ponton, amikor már túl voltak a nehezén a helyzetnek, hiszen az ellenzék és a kormánypárt megállapodott, miért kellett Oroszországba távozni, hacsak nem a felelősségre vonás elől.
Tény, hogy nem állt mögötte 40 milliónyi állampolgár, az ő személyére, mint elnökre 12,5 millió ember szavazott 2010-ben, pártjára pedig 6 millióan 2012-ben, de ha a többség még februárban is mögötte állt, ahogyan azt sokan állítják, akkor érthetetlen a távozása.
Az is érdekes, hogy miközben Oroszország kommunikációja szerint nem tartja legitimnek az ideiglenes ukrán vezetést, Janukovics mögött sem sorakoznak fel.
"A cikk végén az van, hogy fizetnek a kárpátaljai fiatalok azért hogy megússzák a katonaságot. Mi pedig ilyenek mellett állunk hogy autonómiát nekik... El kéne kezdeni gondolkodni..."
Igazuk is van!
Minek mennének amikor az ukránok amúgy semmibe nem veszik őket, meg max. golyófogónak küldenék ki őket?
Kíváncsi lennék mekkora lepénylesőd lenne ha kárpátaljai lennél és megkapnád a behívót!
"Honvédelem? A saját állampolgáraikat - köztük fegyvertelen civileket - gyilkolnak tüzérséggel és páncélozott járművekkel. Ez a honvédelem?"
A jelenlegi ukrán vezetés számára igen. Szerintük ez támadás Ukrajna területi épsége ellen, amit ők meg kívánnak őrizni, illetve folyamatosan a levegőben lebeg a háború, amelynek egyéb eseményei is lehetnének.
"Igazuk is van!
Minek mennének amikor az ukránok amúgy
semmibe nem veszik őket, meg max.
golyófogónak küldenék ki őket?"
Én ezt úgy mondanám, hogy megkapták a kettös állampolgárságot, átjöhettek volna ide lakni. Másrészt akkor is Ukrajnában élnek, vannak kötelezettségeik. Azt pedig szégyenletesnek tartom hogy ezek a fiatalok fizetnek azért hogy ne legyenek besorozva. Ha nekik kellene védeniük minket, higgyétek el, nem volnának akkora magyarok hogy védjék az anyaországiakat. Táposak.
Félre ne értsetek de a mai fiataloktól honvédelem terén mi sem sokat várhatnánk. Hiszen löfegyvert is csak számítógépes játékokon látnak, de ott lönek mint az állat... Szerintem hiba volt megszüntetni a kötelezö katonaságot, és ilyen esetekben jön ki ennek a hiánya.
Tisztelt Kérdező!
Kárpátaljai magyarként csak azért írok, mert ordító hülyeségeket írtál össze. Nem csak kötelezettségeim, hanem jogaim is vannak, és ha az ukránok semmibe vesznek, másodrangú állampolgárként egy szalmaszálat sem tennék keresztbe ukrajnáért, egyáltalán nem tekintem hazámnak.
Az ukrán katonai szolgálat kicsit sem olyan mint a magyar volt, étel alig van, egyes helyeken még mindig éheznek a katonák, sokan teljesen lefogyva jönnek haza. A behívottaknál az első pár hónapban mindennaposak a verések és az ezzel járó dolgok, pláne ha nem vagy ukrán vagy orosz. Felmérések szerint jobban erőszakoskodnak a régebb óta szolgáló katonák az újakkal, mint a börtönökben a rabok.
A magyarországi magyarok nemzetgyűlölete és saját nemzettestvéreinek lenézése ellenére Magyarországot hazámnak tekintem, és ha valódi ellenség fenyegeti kész vagyok megvédeni. Amerika kedvéért persze nem fognék fegyvert Oroszország ellen, ezzel csak magunknak ártunk. Egyébként pedig azt hogy képzelted hogy a magyar állampolgársággal automatikusan költözzön több mint 100 kárpátaljai Magyarországra, szülőföldjét elhagyva?
Tápos nem vagyok, ezt úgy tudom hogy a magyarországi magyarok megnevezése, használni nem szeretem, mert ezzel csak mélyíteném a magyarok közti szakadékot. Fegyvert pedig fogtam a kezemben, mert nálunk az iskolai oktatás keretében kötelezőek a katonai alapismeretek.
És most döntsd el, hogy mi is magyarok vagyunk-e vagy annyira gyűlölsz minket, hogy nincs szükség ránk.
"Jaja, végülis rengeteg a logika benne. Meg miért ne lehetne belelőni az emberek közé hadsereggel, ha az eu nem visít emberi jogokért akkor nem is baj."
Nem állítottam, hogy helyesen cselekednek, de ha képtelen vagy a másik fél nézőpontjába helyezkedni, akkor sose érted meg, hogy mit és miért csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!