Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kellett bevezetni azt a...

Miért kellett bevezetni azt a baromságot, hogy BKV bérletet csak személyi igazolvány felmutatásával lehet venni? Más országban is van ilyesmi?

Figyelt kérdés

Teszem azt pl. az anya megveszi hazafele a felnőtt gyerekének, férjének, akármi.. Vagy fordítva. Meg eleve mi ez a baromság? Ha pl. valakinek az anyja vagy apja beteg, akkor miért nem használhatja addig a bérletét a felnőtt gyereke? Szerintem ezzel csak azt érik el, hogy még több bliccelő lesz, aztán csodálkoznak..

Én mikor régen bkv-ztam csomószor kértem el anyámtól bérletet mikor ő hazajött, én meg akkor mentem el.... Miért nem mindegy ez a BKV-nak? Mintha szó szerint azt akarnák, hogy az emberek blicceljenek.

Ennek ilyen 5-6 éve is, hát nem volt akkor divat emiatt pofázni az ellenőrök részéről, hogy nincs az a rohadt szám ott a bérleten... Meg közterület felügyelők se voltak mindenütt. Most meg pl. a múlthéten metroztam és reggel jó sok közterület ge.. volt a metroban, a Deák Téren.

Nektek mi a véleményetek erről?

2014. máj. 12. 16:24
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"Majd ha mi, keletiek is 95%-ban befizetjük az adókat, nem sumákolunk, na csak akkor kezdődhet változás. Ami Nyugaton jól működik, az az emberek miatt működik"

Nem kell annyire felmagasztalni a nyugatot, ott is mindenki azzal csal, amivel tud. Én a németekről tudok mesélni, akinek van pénze az 10 évvel ezelőtt még büszkén mesélte, hogy mennyi pénze van a Svájcban. Itt is bliccelnek az emberek, minden metrókocsiban megbüntetnek mindig legalább egyet, amikor ellenőrzés van. Kivéve ha olyan városban tömegközlekedsz, mint Berlin, ahol a bejáratnál fel kell mutatni a jegyet vagy bérletet és anélkül fel se jutsz. Ahol beléptetés nincs, ott ugyanúgy bliccelnek, mint Pesten. A gázosabb iparágakban itt sincsenek az emberek rendesen bejelentve és itt is dolgoznak számla nélkül a festők stb. Nem kell annyira elájulni a nyugattól, itt azért van valamennyivel kevesebb lopás, mert az ellenőrzések részint keményebbek, nem azért mert az emberek becsületesebbek.

2014. máj. 12. 21:39
 22/22 A kérdező kommentje:

Hát főleg azóta van ennyire elharapózva a bliccelés, amióta kiderültek a botrányok. Előtte azért nem volt ennyire szar helyzetben a cég. A BKV pl. világszinvonalú volt régen azokkal az ikarus buszokkal meg mindennel.

A benzint sajnálom csak, hogy ki kell fizetnem. Ha tehetném azt is lopnám.

2014. máj. 12. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!