Miért kellett bevezetni azt a baromságot, hogy BKV bérletet csak személyi igazolvány felmutatásával lehet venni? Más országban is van ilyesmi?
Teszem azt pl. az anya megveszi hazafele a felnőtt gyerekének, férjének, akármi.. Vagy fordítva. Meg eleve mi ez a baromság? Ha pl. valakinek az anyja vagy apja beteg, akkor miért nem használhatja addig a bérletét a felnőtt gyereke? Szerintem ezzel csak azt érik el, hogy még több bliccelő lesz, aztán csodálkoznak..
Én mikor régen bkv-ztam csomószor kértem el anyámtól bérletet mikor ő hazajött, én meg akkor mentem el.... Miért nem mindegy ez a BKV-nak? Mintha szó szerint azt akarnák, hogy az emberek blicceljenek.
Ennek ilyen 5-6 éve is, hát nem volt akkor divat emiatt pofázni az ellenőrök részéről, hogy nincs az a rohadt szám ott a bérleten... Meg közterület felügyelők se voltak mindenütt. Most meg pl. a múlthéten metroztam és reggel jó sok közterület ge.. volt a metroban, a Deák Téren.
Nektek mi a véleményetek erről?
"Nekem az hogy örüljünk, hogy Budapesten van állami tömegközlekedés, rengeteg EU országban ez ismeretlen fogalom. Van egy villamos a körúton oszt' csók'."
Mondj egy uniós nagyvárost, ha olyan rengeteg van! Sok helyen PPP rendszerben működnek, de olyan 75% állami részesedés mellett, ami kvázi államivá teszi őket.
Egyszerű a dolog.
Többet macerálják az embereket, nehezebbé teszik a bérlet vásárlást -> kevesebben veszik meg, többen bliccelnek -> több bírságot lehet kiszabni.
Nagyon helyes! Miért nem tudod ráírni a bérletre azt a számot? Nem bonyolult általános elsőben is megoldják a másolást!
Rengetegen utaznak ingyen és még felháborodnak, ha évente egyszer egy ellenőr meg akarja büntetni őket.
Más országokban nagyobb szigor van.
Régi rendszerben is egy ember egy bérlettel járt!
az egy mese, hogy egy bérlettel járhatott az egész család, szomszéd, barátok.
Ha igénybe veszel egy szolgáltatást, ami eljuttat a-ból b-be, akkor illik fizetni. Én is ingázok helyközi járattal közel 20 ezer forint havonta még se akarom eljátszani, hogy ez nekem jár ingyen is.
A tisztelt 2. válaszoló rohadt nagy demagóg fazságot írt. Nem azért van szar helyzetben a bkv vagy bkk, nevezze mindenki úgy ahogy akarja, én leszarom, megmondom őszintén. Na szóval nem azért van, mert sok a bliccelő. Meg az ország se azért tart ott ahol. Hanem mert ellopkodják a pénzt, kitalicskázzák az utolsó filléreket is a rohadt politikusok és a bkv vezetőség. Nekik ez csak egy pénzautomata. Nem érdekli őket. Rohadó régi tragacs buszok meg minden, könyörgöm.... Mi ez már. Oké, 4-es metro iszonyat modern, meg új meg minden. Csak épp rövid, meg értelmetlen szar. Nem igazán fontos szerepű és akkor még baromi enyhén fogalmaztam. Na de pénz szempontból baromi fontos, mert néhányaknak irdatlan mennyiségű pénzt hozott a konyhára. A bkv igazi arca bizony a rohadó régi fos buszok és kigyulladó orosz metrók.. Van néhány új jármű, amit beszereznek, hogy tudjanak lopni.
Nyissátok ki a szemeteket. Híradóban még benne volt, hogy a 60 milliós VOLVO buszokból jópárat donornak használnak, kibelezve, ha kéne alkatrész a másikba. Karbantartás már nincs. Megveszik, hogy tudjanak lopni,ennyi.... A 4-es metro is azért épült a középkor óta. Maximális mennyiségű pénzt akarták elsikkasztani, aztán mikor már elég pénzt talicskáztak ki, szépen átadták azt a felesleges vackot a választások idején...
Amúgy néhányan rohadtul félreértettetek. Autóval járok. Immár 4 csodás éve. Múltkor bkv-ztam igaz, mert aksit mentem venni egy ismerősömmel aki a Határ útnál vett fel. Bár ehhez senkinek semmi köze. Szóval akkor láttam, hogy milyen helyzetek uralkodnak a bkv nevű szarrakáson.
Amúgy bizony, a bérlettel csak 1 ember utazhat egyszerre úgyis. És azért nem természetes, hogy mindenkinek pont máskor van dolga és szegény aranyos pici bkv 3 embertől szed be 10 ezret. Csak mondjuk tényleg ha beteg valaki, ilyesmi...
Kérdező!
A kisember is ugyanúgy hibás, mint a politikus! A kisember avval, hogy nem vesz jegyet, bérletet, ugyanúgy meglopja a céget, csak kicsiben, de mivel sokan bliccelnek, ezért gyakorlatilag ugyanakkora a felelőssége a bliccelőknek, mint a tolvaj politikusoknak. Az emberek szeretnek mindent a vezetőkre kenni, de nem kellene adót csalni, seftelni, "okosba megoldani" és akkor lehetne előre lépni, de így nem! Amilyen a vezetőség, olyan az ország maga, és ez nagyon látszik is sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!