Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Teljes mértékben heteroszexuál...

Teljes mértékben heteroszexuális emberek miért küzdenek a melegek "jogaiért"?

Figyelt kérdés

2014. máj. 5. 13:12
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
93%

"A házasság egy vallásos alapokon nyugvó intézmény,"

érdekes, azt hittem az ateisták is házasodhatnak. de ezek szerint nem.

2014. máj. 5. 21:32
 12/35 anonim ***** válasza:
17%

Persze, hogy házasodhatnak, de nem értek vele egyet, épp ezt írtam!

Ez nálam ilyen berögzülés: a házasság intézménye vallásos eredetű, akkor látom értelmét, 1) ha az ember istenhívő, hisz abban, hogy egy szent kötelék alakul ki a házasság során 2) amelynek gyermekáldás a célja.

Én magam nem vagyok vallásos, így nem is látom értelmét annak, hogy megházasodjak. Számomra nem is igen jelent így többet egy papírnál, ami meg az én szememben egyenlő a bejegyzett élettársi kapcsolattal...

2014. máj. 5. 22:34
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

"igen jelent így többet egy papírnál, ami meg az én szememben egyenlő a bejegyzett élettársi kapcsolattal..."

akkor elárulom, hogy a házasság rengeteg (a gyerekvállaláson kívül) olyan jogokkal jár, amitől a bejegyzett élettársak meg vannak fosztva.

2014. máj. 6. 09:27
 14/35 ftf1983 ***** válasza:
80%
Miért furcsa az, ha valaki olyan emberek érdekiért küzd, ami Őt nem érinti közvetlenül? Vannak emberek, akik nem csak a saját érdekeikkel vannak elfoglalva és szeretnék, hogy a társadalmunk jobb legyen és senkinek ne kelljen félelemben, megkülönböztetésben élni. És a melegek pontosan ugyanolyan emberek, mint a heterók, így pontosan ugyanazok a jogok kell, hogy megillessék Őket!!!
2014. máj. 6. 12:16
 15/35 anonim ***** válasza:
91%
Azért, mert vannak (lehetnek) olyan emberek, akiket zavar bármiféle igazságtalanság, és mernek kiállni mások mellett. Tudom egy ilyen egoista világban ez kissé furcsa, és ez máris egyfajta rejtett érdeket enged sejteni(politikai, gazdasági, stb) akármilyen kiállás mögött. Pedig szerintem jó lenne, ha nem mindig az érdekek számítanának kizárólag !
2014. máj. 9. 16:53
 16/35 anonim ***** válasza:
58%

05-06 12:16

05-09 16:53

Észrevettétek már a nagy vitában, hogy ugyanazt az álláspontot gyakoroljátok az adott kérdésben?

05-05 22:34

Butaságokat beszélsz, kislány. Nem elég megtanulni helyesen írni, némi agy is kell ahhoz, hogy az ember ne beszéljen hülyeséget. A házasságnak/bejegyzett élettársi kapcsolatnak/sima élettársi kapcsolatnak igen komoly jogi háttere van itthon, a polgárjogban. Olvasgass kicsit, ha javasolhatom.

2014. júl. 7. 07:18
 17/35 anonim ***** válasza:
ez a "jobber" duma,második,nagyon gáz! Nagyon buta vagy!!! A fideszed,vagy az mszp-d miért nem tett eddig többet érte a ( év alatt??? fidesz 2/3-al??? Na erre válaszoljál nagy okos!!!!
2014. szept. 23. 00:36
 18/35 anonim ***** válasza:
86%
Mások fejébe nem látok bele, de én azért, mert van bennem egy kis igazságérzet. Én csak azt látom, hogy nekem jogom van szabadon szeretni akit csak akarok, és látom hogy van olyan barátom/barátnőm akiknek ez nem adatik meg. Akiknek folyton hazudozni és bujkálni kell, még a családjuk és a barátaik előtt is. És nem értem miért, hiszen pontosan ugyan olyanok, mint én! Ugyan úgy tanulnak, ugyan úgy dolgoznak, ugyan úgy szeretik a családjukat, ugyan úgy van kutyájuk/macskájuk, ugyan úgy vannak céljaik, ugyan úgy először eszik a levest utána a másodikat, reggel kelnek, este fekszenek... ők is csak 1-1 emberek a nagy tömegben. És mégis, csupán amiatt az egyetlenegy dolog miatt amiben különböznek az átlagtól, vadidegen emberek, akiket sose láttak, akikkel sose beszéltek, gyilkos gyűlöletet éreznek irántuk. Engem ez elképesztő kétségbeeséssel tölt el.
2014. szept. 23. 01:12
 19/35 anonim ***** válasza:
83%

Akik képtelenek az értelmes beszélgetésre, a másikban kizárólag a megalázandót látják, velük nincs dolgom.

Akik legalább megpróbálnak érvelni, netalán bölcs dolgokat is mondanak, nekik mondom. Úgy általában jogokért küzdeni számomra annyi, mint a saját jogaimért küzdeni. Mert olyan környezetben, ahol vannak, akiket alanyi hátrány ér, ott én is rosszabbul élek. Hol ilyen, hol olyan szempontból. Más szavakkal: az én lokális maximális jólétem mindig kisebb, mint az a globális maximális jólét, amit - ha van - lehetőségem elérni. Nyilvánvaló tehát, hogy nemcsak a saját jogaimért küzdök.

Azonban e speciális esetben többféle jog sérül. És közülük csak kisebb jelentőségű, hogy miféle a szexuális joguk. Az ember - normálisan - ez a tevékenységet nem nyilvánosan gyakorolja. Akit viszont zavar egy intim kapcsolat jellege, az gyakorlatilag el akarja dönteni, miként éljen valaki a saját intim köreiben. Más szavakkal az illető - akár tudat alatt - hatalommániás, fenn akarja tartani a jogot önmagának, hogy másokról ítélkezhessen. Az ilyen nem alkalmas emberi együttélésre, nem elítélni kell, hanem megtanítani rá. Hátha egyszer szükségét érzi majd.

2014. szept. 23. 08:43
 20/35 anonim ***** válasza:
63%
Mert a homoszexuálisok is emberek és nem tehetnek arról, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Nekik is vannak emberi jogaik, mint a heteróknak. A mozgássérülteknek vagy a nagyothallóknak is vannak emberi jogaik. Nekik is joguk van az ép emberek között dolgozniuk, sportolniuk, stb.
2014. szept. 23. 08:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!