Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hamisít meg szinte...

Miért hamisít meg szinte minden statisztikát a Fidesz?

Figyelt kérdés
Ugye kozmetikázza a munkanélküli (foglalkoztatottsági) statisztikákat, a bűnügyi statisztikákat meg még ki tudja mit.
2014. ápr. 26. 10:43
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
27%

hány 52 %os van itt?

mert én legalább 3at számoltam össze!

2014. ápr. 26. 12:16
 22/40 anonim ***** válasza:
73%

"20 évig én se érettem azt a fejetlenséget, ami végül a régió szégyen padjára juttatott minket."

Én tökéletesen értem, miért vagyunk a régió szégyenpadján: rossz vezetőket választottunk, a populizmus, ígérgetés mindig fontosabb volt, mint az értelmes gondolatok. Nem a nemlétező háttérhatalom, vagy hasonló elmebeteg képzelmények miatt vagyunk ott, ahol vagyunk, hanem saját magunk miatt. A felelősséget könnyebb hárítani, könnyebb ráfogni másra, mint magunkba nézni.

2014. ápr. 26. 12:19
 23/40 anonim ***** válasza:
13%

Mszmp vezérek mást nem tehettek, csak elfogadni az új vezért. (Szovjetunió megrendülése után ) Ha ellent mondtak volna nyugatnak, akkor úgy jártak volna, mint a lengyeleknél, románoknál a diktatúra vezetői stb stb ... Nem volt azért olyan vidám az az 56, az a sok feljelentés még, ha enyhült is a diktatúra az utolsó években. Az az állandó rettegés és kibeszélés mai napig ott van a generációkban.

A mai állapotok innen öröklődtek mert nem történt meg a régi vezetők elhajtása, csak másik oldalra ültek át.

Ahol megtörtént a rendszerváltás, elhajtották az internacionalistákat, ott a nemzeti értékeket kisebb mértékben és jobb áron értékesítették.

2014. ápr. 26. 12:29
 24/40 anonim ***** válasza:
7%

"hány 52 %os van itt?

mert én legalább 3at számoltam össze!"

Nem sokáig 52%-os, teszek róla. Minden értelmi fogyatékost lepontoztam. Amint trágár szavakat használ, még jelentem is.

2014. ápr. 26. 12:42
 25/40 anonim ***** válasza:

nézd a!!

megjött az önkéntes rendőrünk!

neked se volt jó aranyéleted, ha még egy anonym oldalon is vamzerkedsz!

2014. ápr. 26. 12:56
 26/40 anonim ***** válasza:
0%
Kinek nem inge, az nem veszi magára. A normális válaszokat békén hagyom, mindegy hány %-os.
2014. ápr. 26. 12:58
 27/40 anonim ***** válasza:

Kényelmes és általánosan népszerű közhely, hogy a statisztikák változékony, bármilyen eredménnyel készíthető és alapvetően hamis dolgok. Foglalkozni nem kell velük, mert nem relevánsak és elég bonyolultnak látszanak (és többnyire azok is ahhoz), hogy az átlagember eligazodjon benne. Szóval bűnbaknak ideális ez a tárgy is, ha már személyekből sosincs elég.

Nem kozmetikázza a statisztikákat a Fidesz. Ugyanis nem ő készíti őket, hanem egy (egyenlőre hála az égnek, hogy még így van) független állami szerv, a KSH.

A KSH statisztikakészítési metodológiája nyilvános és leellenőrizhető, így a kormány vagy annak nyomására a KSH nem tud eltérni ettől botrány nélkül, főleg hogy uniós normatíva is van a dologra. A KSH a foglalkoztatottsági mutatókat kétféleképpen számolja.

Először lekéri az illetékes állami szervektől az infókat, a különböző állami intézményektől is külön, valamint a mérhető jelenlétű magáncégektől is. Második körben pedig egy önbevalláson alapuló felmérést készítenek viszonylag széles alapon, aztán ezt kiterjesztik országosan, bizonyos konfidencia intervallum mellett, aminek értéke szintén nyilvános adat. Utána összevetik a kettő eredménye megadja azt amit a KSH leközöl.

Ezt igen nehéz módosítani, bár kétségtelenül lehetne, csakhogy botrány nélkül egy nyílt pártállamban is bajos lenne a dolog.

Az utóbbiban mivel személyes a dolog és Magyarország területén folynak a hívások, a külföldön dolgozók nemigazán számítanak bele, az előbbi esetén meg (szerencsére), hogy a bejegyzett hazai címen lakó állampolgár bel vagy külföldön tartózkodik éppen.

A közmunka meg le van választva is a KSH statisztikában, szóval azt lehet negligálni annak aki akarja. Szóval a statisztika megfelel a valóságnak, hogy annak adatait hogy magyarázza a politika, melyiket emeli ki, épít rá egy új felmérést, vagy taszítja a feledés homályába az már a kormány sara, nem a statisztikáké. A kormány meg úgy magyarázza a statisztikát ahogy neki a legjobb, ahogy mindenki más is a közéletben, objektíven csak esetleg a készítője vagy valaki a hazai politikai berkein kívül.

A mostani KSH havi jelentésből is tucatnyi dicsőítő vagy degradáló cikket lehetne, írni attól függ hogy melyik adatot milyen súllyal és felhanggal kezelem, ha hasonlítgatom őket akkor a lehetőségek tovább hatványozódnak. Mert az élet ritkán fekete vagy fehér, többnyire olyan szép szürke félúttájt.

A bűnügyi statisztikát meg csak bűncselekmény definíciója/fogalomköre és csak a publikus(bejelentett adatokból) lehet dolgozni. Ez már inkább a kormányzat sara, de megint csak olyan dolog, hogy egy nagyobb konfidencia intervallumot választhatnak hozzá legfeljebb, de szóbeszédre, hangzatos kijelentésekre, szubjektív dolgokra, ha nem ezek éppen a tárgyai a kutatásnak, nem lehet alapozni.

2014. ápr. 26. 13:08
 28/40 anonim ***** válasza:
78%

"Nem kozmetikázza a statisztikákat a Fidesz. Ugyanis nem ő készíti őket, hanem egy (egyenlőre hála az égnek, hogy még így van) független állami szerv, a KSH."

Kár, hogy 2010 júniusa óta Vukovich Gabriella van a KSH élén, aki köztudottan jó kapcsolatban van a Fidesszel.

2014. ápr. 26. 13:19
 29/40 anonim ***** válasza:

"Kár, hogy 2010 júniusa óta Vukovich Gabriella van a KSH élén, aki köztudottan jó kapcsolatban van a Fidesszel."

Ennek ellenére ő az egyetlen kinevezett, akibe még nem kötöttek bele közvetlenül és érdemi szakmai reputációja is van, sőt a ranglétrán sem kellett ugratni túl nagyot, (ugyanis alelnök volt) ami az elvtársaknál azért elég ritka, annak ellenére hogy az előd nem önként távozott.

Azonkívül, hogy az uniós adatkezelési irányelvek miatt feltűnés nélkül még nehezebb csalni.

De továbbra is várom, hogy miben is hazudik a KSH, mert még egyenlőre egyik párt sem igazán támadta meg nyíltan az intézmény hitelességét, az általános minden statisztika hamis jeligét leszámítva.

2014. ápr. 26. 14:30
 30/40 Dick Esmen ***** válasza:
Ugye csak vicc ez a kérdés?
2014. ápr. 26. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!