Nem kéne bezárni a Terror Háza nevű múzeumot, amikor történelmet hamisít?
Túlságosan kis dologként kezeli a náci és nyilas rezsim bűneit, és rémhíreket terjeszt a kommunizmusról, sokkal szörnyűbbnek állítja be a Rákosi- és Kádár-korszakot, mint amilyenek valójában voltak. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a Horthy-rendszer ál-demokratikusságáról egy szót sem szól.
Szerintem az egész múzeum egy szélsőjobboldali-klérikus propagandahadjárat része, ami történelmet hamisít olyan módon, hogy elsimítja a szélsőjobboldali rezsimek és az egyház múltbeli bűneit, és felnagyítja a kommunizmus bűneit. Ezáltal egy szélsőjobboldali, antiszemita, erősen vallásos közhangulatot generál, ami a modern világ eszméivel szöges ellentétben van, és csak a szélsőjobboldali politikusok, valamint a papság hatalmát növeli.
első válaszolónál a pont
ne okoskodj:D
"Ezáltal egy szélsőjobboldali, antiszemita, erősen vallásos közhangulatot generál, ami a modern világ eszméivel szöges ellentétben van, és csak a szélsőjobboldali politikusok, valamint a papság hatalmát növeli."
Óh, atya Ég!
Ez tök olyan, mintha valami 60-as években íródott komcsi kiadványból másoltad volna ki.
A szüleimnek vannak még ilyen csodás irományai eltéve. Ugyanaz a nyelvezet.
"Imádták" ők is ezt a csodás "mindenki dolgozhatott" Kádár korszakot!
Nem kell bezárni a Terror házát, de, ha téged zavar, akkor lépj be az MSZP ifjúsági tagozatába, és küzdj a papság hatalma, és a jobboldali eszmék ellen.
Igazad van kérdező! Alakítsák át holo múzeummá, nem?
Mert csak az a bűn, amit ellenük követtek el....
Igaza van az elsőnek. csukd be a szemed, amikor arra jársz, és ne menj oda. valahogy túl fogod élni, hogy nem holo múzeum van ott is...
Szerintem nem célja ezeket bemutatni, csak a "kommunisták" bűneit.
De lehet tévedek.
Azért ez nem igaz, az a hely több rendszerben is központi szerepet töltött be.
És amikor utoljára ott jártam (még az előző Fidesz kormány alatt, asszem akkor nyílt meg a múzeum), akkor én is ezt éreztem, hogy valahogy nincs egyensúly. Én nem azt mondom, hogy a kommunizmus annyira f*sza dolog lenne, és természetesen be kell mutatni annak a kornak a szörnyűségeit, mert voltak szép számmal. De valahogy nekem is az az érzésem, mintha csak arra fektették volna a hangsúlyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!