Mária Teréziának milyen a megítélése liberális, illetve jobb oldalon? Szóval, te hogy vélekedsz róla?
de... szinonimája... elmondom mi a bal és a liberális:
bal: amikor mindenki szegény csak az elit gazdag így mindenki egyenlő
liberális: elhülyíti a társadalmat és mindent elfogad csak az elitnek nem szabad hogy baja essen. Minden mást el kell fogadni.
Me3gszoktam hogy sok itt az elmebeteg, nem gond.
Ha nem is vagyok szegény, de semmiképpen nem elit, de liberális. És jobboldali, mint nagyon sokan.
Ugyan nem foglalkozom a politikával, de jobboldali beállítottságúnak tartom magam.
Számomra M.T. volt az, aki elkezdte igazán tönkretenni az országot és a magyar népet úgy, ahogy van. Azt hiszem neki volt egy mondása, hogy egy népet úgy lehet megtörni, igába hajtani, ha elvágjuk a gyökereit, elfelejtetjük vele a múltját, a hagyományait, a kultúráját elnyomjuk és ez mind az ő uralkodása alatt indult. Legtöbben a várrombolásairól ismerik, de ki tudja mi minden veszett még oda az uralkodása alatt, vagy az azt követő uralkodók évei alatt, hány kódex, irat, akármi, ami a történelmünk, kultúránk része volt, a magyar nyelv is kezdett háttérbe szorulni, erősödő germanizálás és még sorolhatnám.
Számomra egyértelműen negatív figura, holott egyáltalán nem így állítják be manapság, pedig szerintem megérdemelné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!