Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a "4 millió ember...

Mi ez a "4 millió ember éhezik ma Magyarországon" mszp-s marhaság?

Figyelt kérdés
Érdekes, úgy látom, a legtöbb szegénynek cigire, piára azért van pénze, a cigánysoron lassan minden házban plazmatévé. Akkor milyen éhezésről beszélünk? A szegényebb afrikai országokban éhezik az emberek 40%-a, nem nálunk!

2014. ápr. 22. 16:34
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
41%

A 4 millió nagyon soknak tűnik.

Habár én megyeszékhelyen élek, 4 emeletes panelban, szinte minden szomszéddal beszélek, egyik sem éhezik. Az ovis-bölcsis csoportból 1-2 kirívóan szegény ember van, de éhezőről nem tudok. Persze nem írja ki a homlokára, de a fb-os kiposztolások/megnyilvánulások/öltözködés alapján sem tudok olyanról aki éhezik. Olyan van, aki nehezen él, de éhezőről nem tudok. Sem a családban, (illetve a családban van egy, de ő a munkáról hallani sem akar, azt nehogy már a kormány kontójára írjuk). Szóval az én ismerősi körömre levetíteni az arányokat, nem lehetne. Hogy Borsod megyében vagy Nógrád megyében mi zajlik, azt nem tudom, de itt K-E megyében az ismerősi körömben, köszönjük nem éhezünk.

Cigis dolog nekem is fura. A dohánybolt előtt soxor látok olyan szakadt embert, hogy elcsodálkozok, hogy inkább a szomszédos turiba vagy péksébe kéne mennie, a trafik helyett!

2014. ápr. 23. 22:52
 22/41 anonim ***** válasza:

"Én egyetem mellett dolgozom havi 120 órát, az a 80.000, amit keresek albérletre, kajára, meg a szükséges kiadásokra elég."

Itt a baj kispofám, sok vidéki faluban nincs munkalehetőség. És vidéken 80 ezerért picit többet kell dolgozni.

2014. ápr. 25. 17:26
 23/41 anonim ***** válasza:
46%

Gondoltam, hogy mikor elfogynak az érvek jön a személyeskedés.:D

Megszoktam már.

A kispofámat azért írtam mert egy nálam jóval 10 évvel fiatalabb kis taknyos akar kioktatni arról, hogy, amit a 2 szemmel látok az nem valóság.

Én magam rendszeresen járok le Nógrád megyébe. Néhány kis falunak nyertem nem egy pályázatot, melyből utat vagy éppen iskolát újítottak fel, vagy a könyvtárukat tudták rendbe hozni. Viszont pénzt nem kértem érte, így segítve a helyi közösséget. És rendkívül hálásak érte.

Ebből kifolyólag látom micsoda mély szegénység van.

A kérdező meg úgy csinál, mintha ott csak be kéne menni valahova, és rögtön kap valaki havi 80 ezert. Mert ő Pesten így él. Azt gondolom ez az, ami mindent elárul.

Magam részéről, ezért a rossz gazdaságért a Fidesz és az Mszp egyaránt hibás. Egyik se jobb a másiknál.

Miután te így leminősítettél engem, szívesen meghallgatom, te mit tettél a vidékért, főleg Észak-Magyarországért, ami az egyik legszegényebb régió Európa szerte is. 42% GDP-vel. Pesten 117% ez a szám.

Gondolom semmit.

A szememben meg ez téged minősít. :D

2014. ápr. 26. 19:03
 24/41 anonim ***** válasza:

igen erről beszélek, te minősíted gőgösen az embereket és még neked áll feljebb. Én még nem minősítettelek. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy olvasd el amit írsz. Mivel te magad is úgy vélted a saját megfogalmazásod átlépte a személyeskedés határait, így gyakorlatilag magaddal vitatkozol újfent.

Ha a stílusodban te magad nem találtál volna semmi kivetni valót, akkor hozzászólásomra nem is reagáltál volna, vagy pozitívan értékelted volna.

2014. ápr. 26. 19:39
 25/41 anonim ***** válasza:

98-02 között nőt a gazdaság csökkent az adósság, pedig 2001ben a német és más nyugat európai gazdaságok recesszióba estek.

2007ben a régió stabilan növekedett. Szlovákia 10% fölött, 1-2% hiánnyal és csökkenő államadóssággal és növekvő állami vagyonnal. Közben Magyarországon ennek az ellenkezője történt.1% növekedés se volt meg, 4-5% hiány, növekvő államadósság, instabil árfolyam.

Nem mindegy, hogy milyen környezetben vizsgáljuk ugyanazokat a folyamatokat.

Lehet értékesebb az az édesvíz, amit a sivatagban találnak, mint mondjuk Bükkben egy forrásból.

Pusztán a környezet sokat jelent.

2014. ápr. 26. 19:52
 26/41 anonim ***** válasza:

Nem éhezik, hanem az egy főre jutó létminimum alatt él.

A létminimum fogalma pedig annyit pedig takar, hogy az adott társadalom berkein belül önerőből rendelkezik akkora bevétellel, hogy az alapvető szükségleteit ( viszonylag egészséges táplálkozás, rezsi, öltözködés, higiénia, információszerzésre költés vagyis TV, internet napi/hetilap) maradéktalanul kielégítse.

Nos ez a statisztikák szerint négymillió embernek nem adatik meg hazánkban, aminek egy durva sarkítása a négymillió éhező országa.

Viszont egy frissebb adat, hárommillió magyar úgy véli kénytelen volt koplalni az elmúlt tizenkét hónapban legalább egyszer, ami a permanens éhezéstől messze van, de közeledik:

[link]

2014. ápr. 26. 19:57
 27/41 anonim ***** válasza:

"Szegénységi kérdőív, EU[2]:

Tud-e egy 50 ezer Ft-os váratlan kiadást fedezni?

Megengedhet-e magának évi egyhetes üdülést?

Igaz-e, hogy nem kell takarékoskodnia a fűtéssel?

Jut-e kétnaponta húsétel az asztalára?

Igaz-e, hogy még sohasem került hátralékba a hiteltörlesztéssel vagy számlákkal?

Van-e telefonja?

Van-e színes TV-je?

Van-e kocsija?

Van-e mosógépe?

"

[link]

[link] i_k%C3%BCsz%C3%B6b

Van egy pár mutató...

2014. ápr. 26. 20:30
 28/41 anonim ***** válasza:

Mint írtam, miután a kérdező lesajnálta kb. az ország felét, hogy miért nem keresnek maguknak munkát, hiszen ő olyan könnyen jutott egy jól fizető álláshoz, így azt gondolom valahol az ő részéről ezt személyeskedésnek veszem ezt, főleg, hogy én ismerek ilyen embereket, annak ellenére, hogy Pesti vagyok mióta az eszemet tudom, és itt is születtem. Ettől függetlenül a kérdező nem rest lelustázni embereket. Én erre reagáltam. Aztán jöttél te.

Kérdésemre még mindig nem kaptam választ tőled. Te mit tettél az hátrányos helyzetű térségekért?

Rögtön gondoltam...

2014. ápr. 27. 00:03
 29/41 anonim ***** válasza:

Ha külföldre mész dolgozni, akkor se falu helyen fogsz jól fizető állásokat találni. Sőt külföldön, ha nem turista övezetben keresel munkát, akkor ugyanúgy idénymunkát fognak adni, mint itthon.

Szóval nyugaton is ez van, ha munkát akarsz, akkor nagyvárosban kell keresni.

2014. ápr. 27. 08:25
 30/41 anonim ***** válasza:
Elzavarta az mszp-t aki elősegítette a hátrányos régiók leszakadását!
2014. ápr. 27. 08:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!