Ha te dönthetnél arról, hogy melyik párt hány százalékot kapjon, hogy állítanád össze a parlamentet?
Milyen lenne az ideális érdekképviselet, mikor lennél a legnyugodtabb, hogy az ország jó úton jár?
FIDESZ, MSZP, JOBBIK, MDF, LMP, SZEMA, SZDSZ, MKP
(Arra kérlek benneteket, hogy csak már létező pártokat írjatok...)
35% JOBBIK
40% FIDESZ
20% MSZP
5% LMP
A jobbik még mostanában robbant be a közvéleménybe, ezért adnék nekik egy kis időt, amíg megszoknák a ,,hatalmat", addig pedig a fidesz fékezné őket elég rendesen, mert bár szimpatikus párt, de túl sokat akarnak egyszerre. A baloldal az én szememben kevesebbet kapna, nem véletlen, a jobboldali pártokat jobban preferálom.
Vicces, hogy Mo.-n ma a Jobbik a legnagyobb balos. Talán csak Thürmerék versenyezhetnek velük. Közben meg az MSZP a legnagyobb kapitalista bagázs.
Van-e még egyáltalán bármi értelme itt a bal-jobb címkéknek?
""Jobbik 100%" - érdekes világ lenne. Kb. mint Észak-Korea, csak vörös csillag helyett kettőskereszttel... "
Hűha, egy ideje olvasom már a Politikai részleget itt a gyakorikérdéseken, de nagyon ritkán találkozok hasonló idióta kijelentéssel. Olvass a dolgok után, tájékozódj, aztán írj értelmeset.
Az én véleményem a kérdésre. MSZP, SZDSZ börtönbe, de nagyon gyorsan. Amit leműveltek itt a 8? vagy 20, de zárójelenes megjegyezve a "60" év alatt, nos arra nincs szó. És még mindig vannak olyan emberek akik ezekre a pártra szavaznak. Oké, senki sem lehet egyforma, mindenkinek meg van a saját beállítottsága, de kérem, aki egy nemzet ellen van, tudatosan teszi tönkre az országot, rengeteg ember marad karácsony és lassan fedél nélkül, úgy ahogy van teljes egészében lezüllesztették az oktatást, egészségügyet, közbiztonság ennél már csak akkor lehetne rosszabb ha kitörne a polgárháború. AZ ilyen emberektől megkérdem: van pofátok még így is erre a két pártra szavazni?
jobbik 35-40
fidesz 30
lmp 15
a maradék meg mindegy
Amúgy az azért tényleg nagyon érdekes, hogy a "nem jobbikos" válaszolók egy nagyon sokszínű parlamentben gondolkoznak, minimum 6-7 párt részvételével, hogy minél jobban érvényesüljön a demokrácia, minél több értékrend képviseltesse magát.
A jobbikosok közül egy sem volt, aki nem a Jobbiknak adná az abszolút többséget. A legtöbb Jobbikos pedig 100%-ot adna, és a 100% a demokrácia halálához vezetne, egypártrendszerhez. A Jobbik korlátlan hatalmához. Ez egy demokráciában (vagyis hogy egy párt legyen a parlamentben) elfogadhatatlan, és nem valami demokratikus. Igazából meghökkentő, hogy valaki ezt így szeretné. Hogy ne legyen vita, ne legyen ellenpólus, legyen valakinek teljhatalma. Szerintem fanatikus, ijesztő.
És az is mutat valamit, hogy egy "nem jobbikos" sem írt olyat, hogy X/Y 100%.
(Én egyébként így állítanám össze:
FIDESZ 25%
MSZP 25%
MDF 20%
LMP 20%
Jobbik 5%
SZEMA 5%)
Ez hihetetlen.
Értem én, hogy rajongotok a Jobbikért, és hánytok a többitől, de nem értitek, hogy hogyan működik a demokrácia. Még az se jó, ha egy párt 66% fölött van. De ha eléri a 100%-ot, akkor egypárt rendszer van, teljhatalom, és nincs demokrácia.
Itt nem a Jobbikról, az MSZPről, vagy akármelyik pártól van szó: egyik sem érdemli meg a 100%-ot. A világ legtökéletesebb pártja sem. Mert épp ez a demokrácia lényege: az egyik fél ellenőrzi a másikat, és senki sem kaparinthatja magához a hatalmat.
Ez a "Jobbiknak 100%-ot" mentalitás ennek a rendszernek a sírját ássa.
Lehet a Jobbikért rajongani, mindenkinek szívügye, de nem lehettek komolyan ilyen felelőtlenek/meggondolatlanok/elvakultak!
Szerencsétlen Kérdező!
Úgy látom, hogy te nem érted a demokrácia működését! A demokráciában pontosan ugyan úgy el vagy nyomva egy érdekcsoport által, mint egy diktatúrában a diktátor által, úgyhogy a kommented megmosolyogtató.
Amúgy a kérdésre a válasz: MSZP-SZDSZ-MDF-es hazaárulóknak 100%, de a börtönbe, nem pedig a parlamentbe!
Fidesz 60%
Jobbik 40%
LMP 0% (kis szadesz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!