A Kelet felé nyitás mit takar? Milyen országokat? Mit akarunk mi Keleten?
Főképp Oroszország és Törökország, esetleg kisebb országok.
Mit akarunk? Piacot a hazai termékeknek. Legalábbis ezt mondogatják mindig.
Az a lényeg, hogy Orbán -bár nagy kegyesen felmarkolja az EU pénzét- szakított a nyugati civilizációval, és egy közép-ázsiai politikai és társadalmi rendszert vezetett be, aminek logikus folyománya a szövetségi rendszerünk megváltozása is. Finanszírozási okokból nem akar ugyan kilépni az EU-ból, de azt reméli, hogy a hozzá hasonszőrű keleti diktatúrák majd anyagilag is megtámogatják, és ezzel függetlenedni tud a nyugati intézményektől.
Mondanom sem kell, hogy ez az egész csak szemfényvesztés és illúzió. Tárgyalgatnak ugyan Orbánnal, néha fel is használják a közeledését (lásd baltás gyilkos ügy), de Orbán túl is pont ahhoz, hogy bárki is egy petákot áldozzon rá Keleten.
Oroszország, Kazahsztán, Üzbegisztán, Azerbajdzsán, Törökország és mások. Hatalmas felvevőpiac, ahol ma már pénz is van. Én kamionos vagyok, egy ideig dolgoztam élő állatokat szállító cégnél, rengeteg marhát hordtunk a ruszkiknak. A korábbi cégem ma is szállít rendszeresen oda, hatalmas az ilyen jellegű kereslet.
Szibériába is elvittük a marhákat, üresen jöttünk haza 4500 km - t és így is megérte. Üzbegisztán és más országok is fontos célpontok voltak. A múltból jó kapcsolataink vannak ezekkel az államokkal, hülyék lennénk, ha nem kapnánk a lehetőségen. Ez egy hatalmas lehetőség hazánknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!