Jó lenne ha a romák dolgoznának? Akkor még nagyobb lenne a munkanélküliség.
Hát se a harmadik, se a negyedik, nem a kérdésemre válaszolt.:)
Én igazából arra akartam célozni, hogy sokan mondják, hogy dolgozzanak a romák is, mert úgy igazságos, amivel egyet is értek!
Csak mond ezt annak a magyarnak, aki helyett egy romát vettek fel!
Dolgozzanak csak a romák, most mi pihenünk. :D
Amúgy meg, ha lenne elég munkahely mindenkinek, akkor menjenek csak ők is dolgozni.
Így valahol jó, valahol nem.
Jogos, tényleg így van, de nem erre akartam ezzel célozni.
Hanem, hogy mit szólnál, ha dolgozol egy gépsor mellett, keresel havi 80at, aztán egyik nap mondja a főnök, hogy:
Bocs, de ki vagy rúgva!
És felvesznek helyetted egy romát.
Örülni fogsz, hogy a romák nem segélyen tengődnek, hanem dolgoznak?
Te nyílván nem fogsz annyi segélyt kapni, mert nem vagy hátrányos helyzetű és nincs 8 gyereked.
1989 előtt a cigányok kb. 80%-a dolgozott, ugyanis akkoriban lényegében teljes foglalkoztatottság volt.
Ez cáfolja azt az elképzelést, hogy a cigányok valamiféle etnikai sajátosság miatt képtelenek vagy nem akarnak dolgozni.
A statisztika szerint ma kb. 30-40%-uk dolgozik. A valóságban azonban ennél sokkal több, mert jelentős részük idénymunkás, vagy pedig feketén dolgozik és azt nem vallja be.
Aki látott már belülről cigánytelepet (nem a tévében, hanem a valóságban), az azt is tudja, hogy nincs egyöntetű nyomor. Sokaknak van autója, számítógépe, tv-je, dvd-lejátszója, hangfalak, hifitornyok.
Csak egy kis részük él segélyből, gyakori azonban a segélycsalás: felveszi a segélyt, de közben feketén dolgozik.
A liberális mítosz az, hogy a cigányok nyomorognak. Egy részük nyomorog, de messze nem a többség.
A jobbikos mítosz az, hogy a cigányok egyáltalán nem dolgoznak. A valóságban kb. 30-40% lehet, aki tényleg nem dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!