Mi a véleményetek erről a felmérésről? A legtöbben nem dolgoznának nyugdíj után.
Érthető tendencia.
A nyugdíj=létbiztonság,további munka(akár 5%-os béremeléssel)=létbizonytalanság.
Bár ha elveszti a munkáját akkor is elmehet nyugdíjba,de valószínű jobban megnyugszik az ember ha nem kell tovább cipelnie a munka terhét.
Azért megy nyugdíjba az ember, hogy ne kelljen tovább dolgoznia.
Szerintem ez elég egyértelmű.
Mire én nyugdíjba mennék valami kétezernegyvenvalamennyiben vagy ötvenvalamennyiben az a szó ,h > nyugdíj < el lesz feledve.Olyan szó lesz ,mint most a kredenc vagy sifonér. A lakosság fele azt sem fogja tudni mit jelent.
Ugyanez lesz a sorsa a > segély < szavunknak is.
Mert nem lesz annyi aktív dolgozó akiket jól megsarcolva, össze bírják dobi a mi jólmegérdemelt nyugdíjunkat.
G'sback :
"Az a szégyen, hogy fel kell merülnie csak gondolat szintjén is a nyugdíj utáni munkának."
Én szivesen dolgoznék tovább, mert a munka jelenti az életet, aki meg abbahagyja, az már a leépülés kezdete.
Ez persze csak akkor igaz, ha valaki szereti azt amit csinál, pl. tervező vagy valamilyen alkotó értelmiségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!