Támogatnátok azt hogy csak akkor kaphatna valaki diplomát, ha elötte szerez egy OKJ-s szakmunkás szakmát?
"Igen bírom hogy azt hiszik egyesek hogy a szakmunkások hü..ék, nem tudják mi a tanulás."
Az ilyeneket szeretem, ebbe beletrollkodok én is. :D
Az ELTE-n a BSc alatt csak úgy poénból és a kreditért vettem fel sok kredites nehéz tárgyakat a felsőfokú szakképzésről.
Hát mit ne mondjak, annál könnyebb 5öseim nem voltak az egyetem alatt egyszer sem, holott itt még elvileg színvonalas is az fsz.
El tudom képzelni milyen lehet az n+1. OKJ-s képzés.
Ja, nem is kell nagyon elképzelni, állás-interjúztattam már többeket a cégnél ahol dolgozom.
Nem voltunk előítéletesek, de erősen meglátszott, hogy ki hol tanult.
Persze lehet OKJ-vel is jó munkát szerezni, meg az ember lehet okos, ahogy diplomával is lehet valaki hülye (igen, ismerek több ilyen embert is), de ettől még egy OKJ-s képzés önmagában kevés, az informatikai területen legalábbis garantáltan az.
Ja és hogy a kérdésre is válaszoljak.
Nem, nem támogatnám, mivel egyrészt az államnak sok pénzébe kerülne, másrészt értelme nem lenne.
A szakmunkás hiányt NEM oldaná meg az, ha mindenkinek a kezében lenne egy tök fölösleges papír, amit aztán jól nem használ, ráadásul az olyan egyetemi szakokon amiből hiány van nem jönne túl jól, ha még x évet el kéne szórakozni ilyen hülyeségek miatt.
"Egy diplomás jóval több évet tölt tanulással, és ha szerencséje van, talál a diplomájának megfelelö munkát. Ha nem, akkor meg höbörög"
Tudása akkor sem veszik el, másrészt meg inkább hörögjön munkáért mint segélyért.
Én konkrétan úgy mentem egyetemre, hogy előtte már egy technikusi képzést elvégeztem (nem szakmunkás, de ez is OKJ-s képzésnek számít) és nem bántam meg. A szakmai tárgyak sokkal könnyebben mentek az első pár évben, mint a többi szaktársamnak... Cserébe a gimnazistáknak jobban ment a matek. :)
Jó még az OKJ-s képzés arra is, hogy gyakorlatilag semmit sem kell csinálni és mellette vígan le lehet vizsgázni akár két nyelvből is (én így tettem legalábbis) és nem lesz gond a nyelvtudással sem később.
Nem tartom hülyeségnek az ötletet, de nem minden esetben tenném ezt kötelezővé... Közben meg már 6 évvel ezelőtt is támogatták az OKJ megszerzését, hiszen ha felvételiztél valahova, akkor kaptál 30 pluszpontot (szakirányú végzettségért persze). Gondolom ez most is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!