Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok, hogy bezárják...

Támogatnátok, hogy bezárják ezeket a trafikokat és újból a boltokban lehessen dohányárut venni?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok kibékülve ezekkel az új dohányboltokkal, szerintem nagyon depresszívek és szocreál stílusúak, ráadásul mostanában elég sűrűn ki is rabolják őket, ahogy hallom.
2014. jan. 20. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindegy, nem dohányzom, de ha maradnak, akkor alaposan át kellene nézni, ki és miért kapta meg őket. Valahogy nem bízom benne, hogy tiszta pályázaton lehetett hozzájuk jutni.
2014. jan. 20. 15:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Maximálisan támogatnám! Ez a dohányboltosdi a fogyasztókra nézve semmilyen pozitív hatással nem bír.

Még a fővárosban is macerás néha cigarettához jutni, vidéken pedig katasztrofális a helyzet. A kisboltoknak a cigarettaárulás elég kiszámítható fix bevételt jelentett (nem véletlenül ezt vették el, nem mondjuk a gyümölcslé árusításának a jogát).

Ráadásul politikailag se volt jó húzás. Dohányosként a dohányboltok bevezetése óta többször szidtam a kormányt, mint előtte a három év alatt összesen. Mert ha elmegyek szórakozni és éjfélkor elfogy a cigim, akkor bizony így jártam, míg régebben egyszerűen el kellett menni a legközelebbi benzinkútig.

Szóval azon kívül, hogy a kiszámítható, és elég jó bevételt most az kapja, aki a kormánynak szimpatikus, semmi egyéb előnyét nem látom.

2014. jan. 20. 15:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Na igen, az meg a másik, hogy én se nagyon bízom benne, hogy tisztán mentek a dolgok a pályázatok során.
2014. jan. 20. 15:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem támogatnám, mert egy csomóan visszaszoknának, akik most leszoktak. Maga a trafik nem rossz dolog, csak a kivitelezés lett olyan magyaros... normális átlátható pályázattal kell kiosztani, nem a haveroknak sutyiban. Újra kell pályáztatni és kész.

A rablásokkal szemben nyilvánvaló, hogy biztonsági előírások kellenek (időzár, pánikgomb, riasztó?), a stílus az meg szintén javítható. Nem ez itt a fő gond.

2014. jan. 20. 16:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
nem,mert kevesebb a dohányos a környezetemben. Eddig sokan unalomból is megvették a dohányt ( pl szórakozóhelyen vagy boltban ácsorgás közben, vagy menő felsőbb évesek után sóvárogva)
2014. jan. 20. 17:07
 6/7 Galamb András ***** válasza:
a trafikoknak már nem sok hasznuk van, mivel még mindig a fekete piac virágzik.
2014. jan. 20. 17:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Támogatnám. Két éjjel-nappali kisbolt volt a közelünkben, az egyik bezárt, a másik 8-10-ig van már csak. Fele annyian nem mentek, mint amíg lehetett cigit kapni. Azért mókás, mert ha valahol dohányboltossal beszélgetek, mindegyik azt mondja, hogy veszteséges, nem jó biznisz.
2014. jan. 21. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!