Az MSZP vagy a FIDESZ kormányzása alatt haladt jobb irányba Magyarország?
ez attól függ kit kérdezel, milyen médiát nézel stb. nem gondolom hogy lenne itt független válasz, mindenki azt tarja jobbnak amerre a szíve vagy esze húz. :)
Én azt mondom több maradt a zsebemben az MSZP ideje alatt,
ők is loptak, csak ők el is ismerték, pontosabban egy ember ismerte el, de legalább volt valami, a fidesz meg lop és mutyizik, ráadásul elég nyíltan és senkit nem érdekel valahogy.
A jobbik nyomatja a szélsőséges politikát és az emberek megkeseredettségükben pont oda, mind közül a legrosszabbhoz rohannak, miközben szerintem eddig az LMP tűnik a legmegbízhatóbbnak, megérdemelnének egy komolyabb posztot.
A szélsőségeseket pedig be sem szabadna engedni a parlamentbe...
"ez attól függ kit kérdezel, milyen médiát nézel stb. nem gondolom hogy lenne itt független válasz, mindenki azt tarja jobbnak amerre a szíve vagy esze húz. :) "
Így igaz, a Fideszes nyilván Fideszt mond, az MSZP-s MSZP-t. De mivel az oldalon főleg Jobbikosok vannak, kíváncsi vagyok az ő válaszukra.
Csak az a lényeg megérkezzünk valahová!
Van több út is, és cél is!
de ha jobbra-balra rángatuk a szekeret, nem krülünk ki a sárból!
És még valamit lehagytam.MSZP kormány idején több volt a fizetésem is valamivel.Plusz többkulcsos adórendszer is igazságosabb volt.
A mostani rizsacsökkentéssel viszont lóf_szt nem kapok,sőt még adójóváírásom is elvették 2012-ben.Így fizetésem is ment le kb 10%ot minuszban...
Egyiket sem tartom tökéletesnek (és akkor jöjjön az önmarketing bezzegénjobbancsinálnám - hát... nem tudom). Egész biztosan rengeteg olyan dolog zajlik a háttérben amiről nem tudunk és soha nem is fogunk. Hacsak nem lesz valaki bentről nálunk is annyira tökös mint amcsiban az a katona aki felnyomta az egészet wikileaksnek.
De ha a kettőt kell összehasonlítanom. Én sajnálom hogy az Együtt nem indult magába. Fidesz amióta először kapott 2/3-ot megzavarodott, mintha egy rossz nevelt, erőszakos 5 éves gyerek lenne az ország élén. Tudod, mikor a gyereknek próbálod észérvekkel elmagyarázni, hogy de Sanyika nincs rá keret, és Sanyika addig bömböl amíg őrületbe nem kerget vagy meg nem veszed. A Fidesz jelenleg pontosan ezt az elkényeztetett taknyos kölköt testesíti meg nekem. És sajnálom, hogy ideáig jutottak, mert én egészen még a 2010-es választásig is "csakafidesz" voltam. Aztán elrontották. De egyébként számokban is - azt veszem észre, hogy a munkáltatók azóta már nem keresnek úgy embereket - aka kevesebb a munka - inkább rásózzák 1 emberre több munkáját. Megszüntették a START kártyákat, ami pedig rengeteg idős dolgozni akaró helyzetét tette kilátástalanná. Megváltoztatták az alaptörvényt, és a TB már nem járulék, hanem adó. Ja, és ha munkanélküli vagy, akkor persze több is a TB, mint pl, ha nyugdíjas lennél. Így ha nincs munkád, nem tudod fizetni a TB-t, még büntetést is kapsz érte, mert ez már adó. És sajnos még tudnám sorolni.
A fenti vita is erősíti a meggyőződésem, hogy szükségtelen ennek az országnak a demokrácia. Vagy meg kellett volna őrizni az egypártrendszert az 1990-es években, és megújítani a rendszert belülről, ahogy Kínában tették, vagy valami módon ki kellene iktatni a dolgokba egyáltalán nem belelátó tömegeket az ország sorsáról való döntésből. Belső felelősségrevonási rendszert kialakítani az ország élén, hasonlót mint Kínában, aki sikkaszt mondjuk egy állami cégnél, falhoz állítják.
Egyszerűen nem a Fidesz, és az MSZP a baj, hanem az, hogy nincs egy szigorú felelősségrevonási rendszer. Az ország érdekei mentén. Az összes pártot eggyé kellene gyúrni. Az erőket egy irányba fordítani nem egymás ellen.
Nézzük meg, mit ért el Mohamed, amikor az egymást irtó arab törzseket, eggyé szervezte, és az energiáikat összegezte, a fél világot meghódították.
Valamilyen módon fel kell számolni a demokráciát, a megosztottságot, pártoskodást,egyetlen hatalom kell, amely irányít, és a belső rendszer vonja felelősségre azt, aki tönkreteszi az országot, vagy árt és jutalmazza azt, aki az ország érdekében cselekszik!
A demokrácia MSZP kontra Fidesz az ország erőit emészti, az összefogás tündöklés. E tekintetben a minimum, hogy az uralkodó erőnek 2/3-os parlamenti többsége legyen, és döntési szabadsága programja végrahejtásához, bármelyik politikai erőről is van szó. Így az ország érdekében való az a választási rendszer átalakítás, amely bármely győzedelmes pártot könnyen elérhető 2/3-os többséghez juttatja, mert gyakorlatilag az irányítás tekintetében felszámolja a pártoskodást.
Nem is beszéltem arról, hogy mi ez a négy évenkénti választás a demokráciában. Ezt ki döntötte el. Négy évenkénti döntés a demokratikus?! Miért nem 5, 8, 10, 50, 100 év?! Miért nem 2 év, miért nem félévente van választás, miért nem naponta?!
Nevetséges!
Én azt mondom, hogy 50 évenkénti választási ciklus a demokratikus, mert egy társadalomformálás csak ennyi idő alatt kiformálható. De engem nem kérdeztek meg arról, hogy hány évente legyen választás.
A demokrácia gyakorlatilag egyedül a választás napján él, egyébként gyakorlatilag a tömegeknek nincs beleszólásuk az ország irányításába. A demokrácia jelenleg is csak arról dönt, hogy ki diktáljon az országban. Így becsapás, mert azt hazudja a tömegeknek, hogy övé a döntés a sorsát érintő kérdésekben. Pedig ez gyakorlatilag mindig az ország élén álló vezetőn múlik, Annak hatalmán, képességein, eszközein.
próbálok objektív maradni. egyik párthoz sem állok közel!
1 - 2001-ben 30.800 volt a fizum. nem volt túl soknak mondható. 8 órás melóra
2 - 2006-ban 67.800. ez volt - utólag visszanézve - a csúcs. ez akkor nem volt rossz pénz. ugyanaz a 8 órás meló.
3 - idén 110. de állandó 12 órázással, (más munka másutt) magán élet és minden egyéb nélkül. emelés évek óta semmi. sőt inkább visszaesés az adójóv. kivez. miatt.
tehát:
a fogyasztói kosár évről évre kisebb. a fizu egyre kevesebbet ér, az árak mennek felfelé, a munkahelyi követelmények az egekben, mindenütt frusztráció-kiábrándultság-elégedettlenség, növekbő munkanélküliség, elszegényedés, szociális és morális válság a gazdasági mellé.
ezek nem voltak 2006 előtt ilyen mértékben.
2006-ban érezhetően többet ért a 67 mint most a 110.
manapság minimum 130 kell, de az nagyon minimum. és ezt nagyon kevesen keresik meg.
a magyar dolgozók 80%-a, 80-120 között kap.
tehát minden egyre rosszabb.
MSZP jobb volt, 2010 után óriási lett a zuhanás. FIDESZ hülyének nézi a népet - igen, titeket is figyesz szavazók! - és lop ezerrel, már a látszatra sem adva.
mit ad (és kinek) a fityesz?
1 - haveroknak-családtagoknak-klientúrának mindent
2 - a megvezetett rájuk szavazóknak CSAK retorikát. szónoklást, üres igérgetésekkel. (felolvasással)
és jön még 4 év ámokfutás....
Kedves Utolsó!
Ez volt az objektív hozzáállás? :)
Az MSZP kormányzása alatt jobb irányba haladt az ország, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy jó irányba haladt.
A FIDESZ kormányzása alatt rosszabb lett a magyar vállalkozóknak (akik befizetik a pénzt és eltartják az országot), mert a túl magas adók megfojtják a kis és közép vállalkozókat. A buta FIDESZESEK, mivel nem gondolkodnak és mindent elhisznek, ezért nem is tudják, hogy sok embernek mennyivel rosszabb lett a FIDESZ 4 éve alatt. Most a FIDESZ nem azért nyert nagy többséggel, mert szereti az ország ezt a pártot, hanem azért mert nagyon kevés ember ment el szavazni. Egyébként, ha az ország tényleg jobban teljesítene akkor nem kéne a TV-ben reklámozni, hogy Magyarország jobban teljesít, mert az emberek anélkül is egyértelműen éreznék a változásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!