Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a kiköltöző,...

Mit gondoltok a kiköltöző, kint dolgozó magyarokról?

Figyelt kérdés

Hogy látjátok?

Gazdasági menekültek,akik egy jobb,szebb, reménytelibb jövőért feláldozták a hazát, hogy megélhetést,előrejutást biztosítsanak maguknak, családtagjaiknak.

Vagy

Vállalkozó szellemű embereknek,akik szeretik a kihívást és hálásak lehetünk nekik,hogy saját családjaiknak sok pénzt küldenek haza, hogy azzal segítség őket itt Magyar földön?

2014. ápr. 15. 16:08
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
65%

Akiket én ismerek, azok tonnaszám talicskázzák haza a pénzt a családjuknak. (A keresetük zömét itthon költik el.)

Jól teszik, hogy kimentek. Jól teszik, hogy nyelvet tanulnak, tôkét és tapasztalatot gyûjtenek. Cserébe beáldozzák a családot, Skype-on nevelik a gyerekeiket.

Nem a Fidesz kormány elôl menekülnek. 2011 óta lehet az EU-ban munkát vállalni legálisan, azóta ugrott meg a kint dolgozók száma. Akik addig menni is fognak, amíg itthon a bérekkel csoda nem történik. (Erre várunk 24 éve.)

2014. ápr. 15. 19:53
 22/23 anonim ***** válasza:

Kérdező! Én vagyok a 12-es. Nem véletlenül kérdeztem azt, amit, ugyanis én is sokat voltam külföldön, és tervezek is menni, és rengeteg olyan ismerősöm van, aki kint él.

Én olyan kéttannyelvű gimnáziumba jártam 15 éve, ahonnan a legtöbb ember külföldre akart menni egyetemre. Ez kalandvágyból vagy egyéb megfontolásból történt. Én is voltam kint külföldön, többször is, és tervezem, hogy megyek megint nemsokára. Ők közülük egyik sem gazdasági megfontolásból (legalábbis nem ez volt a fő szempont) ment ki, engem is a kaland, a kultúrák megismerése hajt.

Aztán sokan vannak olyan fiatalok, akik egyetem után kimetnek, mert könnyebben találtak munkát kint, meg nyelvet is helyben lehet a legjobban megtanulni - ők már félig meddig kalandvágyból, másfelől meg a nyelvtudás és szakmai tapasztalat megszerzésével már az itthoni piacképesség megszerzése miatt, és persze a kezdőtőke összeszedése miatt is választották a külföldi munkát.

És ott vannak azok (pl. az édesapám is), akiknek elavult tudással, mondjuk Kelet-Mo-n élve, nem sok esélye van, hogy munkát szerezzenek, és fenn kell tartaniuk magukat, a házat, amit 30-40 éve felépítettek, nyugdíjas korukra félre kéne tenni valamit, és közben Magyarországon esélyük sincs munkát kapni. Na ők nem a jobb jövedelem miatt, hanem konkrétan a megélhetés miatt mentek ki.

És van olyan ismerősöm is (konkrétan a legjobb barátom), aki azért ment el, mert elege volt abból a mocsokból, gusztustalanságból, aljasságból, amit itthon tapasztalt - ő nem is tervez soha hazajönni.

Szóval sok féle ember van, sok féle motivációval. Az első csoport kicsi, a második korábban nagy volt, de ez is elkezdett eltolódni a megélhetés irányába (pályakezdőként sem lehet olyan jól keresni, nem is biztos, hogy egy marketinges diplomával el tud helyezkedni), és az is tény, hogy egyre többen vannak a 3. csoportból. A pontos arányokat nem tudom, de tény, hogy egyre többen hagyják el Magyarországot, mert nem látnak arra esélyt, hogy itthon olyan életet tudjanak megteremteni maguknak, amire vágynak, és amire esélyük van külföldön.

Nem választottam se az A, se a B opciót, mert szerintem nem lehet, de remélem, ezzel megválaszoltam a kérdésedet.

2014. ápr. 15. 21:51
 23/23 anonim ***** válasza:
50%

en megertem, latom, hallom, hogy vagyonosodik.

Mo kozep felso vegzettseggel meg sosem volt bejelentett olyan allasom, feketen dolgozgatok a szakmamban, alt a legalja munkakra veszik fel az embert, vagy ott azt mondjak tulkepzett.

per pill majd 2x annyit gurizek mint amit hivatalosan lehetne, ~85 lehet ami tisztan bejon, semmi + kargya, jegy stb.

haver aki kiment angliaba, kb 1 ev. vissza adta, ami par szazat kert indulonak, vett 1 normalis autot kinn, van felre tettje, pedig meg albit is fizet.

es akkor az a szemet aki kimegy?

emlekszem, tanulj h boldogulj, sok ertelme volt.

ha tudok eltunok ebbol a nyomonbol.

2014. ápr. 16. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!