Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a kiköltöző,...

Mit gondoltok a kiköltöző, kint dolgozó magyarokról?

Figyelt kérdés

Hogy látjátok?

Gazdasági menekültek,akik egy jobb,szebb, reménytelibb jövőért feláldozták a hazát, hogy megélhetést,előrejutást biztosítsanak maguknak, családtagjaiknak.

Vagy

Vállalkozó szellemű embereknek,akik szeretik a kihívást és hálásak lehetünk nekik,hogy saját családjaiknak sok pénzt küldenek haza, hogy azzal segítség őket itt Magyar földön?

2014. ápr. 15. 16:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%
Az EU-ban szabad munkaerőpiac van, mindenki oda mehet, ahova akar. Akinek jobb kint, hát menjen. Semmi különösebb véleményem nincs róluk, a háttértörténete is különböző lehet mindenkinek.
2014. ápr. 15. 16:47
 12/23 anonim ***** válasza:
60%
Már bocs, kérdező, de neked mi a véleményed a magyarokról? Akármit is mondasz, teljesen általánosítás lesz, ahogy a külföldre dolgozni menő emberekkel kapcsolatos minden állítás is. Nem tudhatod, hogy ki miért ment ki? Én ismerek olyat, aki azért ment ki, mert vágyott a változásra, valaki itthon nem kapott munkát, valaki az adott ország kultúráját szerette, valaki meg barátnője után ment ki. Mindegyiknek más volt a motivációja - őket hogy kezelnéd egy kalap alatt?
2014. ápr. 15. 16:56
 13/23 anonim ***** válasza:
89%

Az egyik ismerősön nemrég jött haza németből, három évig volt kint mint autószerelő. Annyi pénzt rakott össze, hogy vettek egy házat és most intézi egy autójavító vállalkozás beindítását.

Akinek van lehetősége az menjen külföldre dolgozni.

2014. ápr. 15. 16:58
 14/23 anonim ***** válasza:
89%
Azt gondolom róluk, hogy megértem a döntésüket.
2014. ápr. 15. 17:03
 15/23 A kérdező kommentje:

# 12/13 Időpont ma 16:56

Úgy rakom egy kalap alá,ahogy OV tette. Mivel szerinte mindenki kalandvágyból ment ki.

Egy kivételével minden ismerősöm a több,jobb,szebb,reménytelibb jövőért ment ki. Egy volt,aki valóban kalandvágyból.

Vona azt mondja hogy a többség gazdasági menekült, OV meg azt,hogy a többség kalandvágyó. Te mit gondolsz? Melyik áll közelebb a valósághoz?

Személyes tapasztalásom alapján az előző.De ezt mindenki döntse el maga.

Van ismerősöm,aki Hollandiában van,Van írországban egy tucat és angliában még több. Németországban is akad 2-3. Angliában van az az 1 aki a kalandvágyók táborát erősíti.

2014. ápr. 15. 17:07
 16/23 anonim ***** válasza:
58%
Mit kellene róluk gondolni? Mindenkinek az egyéni döntése, nem értem a kérdést.
2014. ápr. 15. 17:12
 17/23 anonim ***** válasza:
89%

1990-óta rengetegen mentek külföldre dolgozni, én is kint voltam 2002-és 2005-között Francia országban 5 ismerősömmel.

Most itthon dolgozom , igaz harmadáért mint kint.

Viszont megérte kimenni mert abból a keresetből tudtam lakást venni és egy autót. (azóta az már nincs meg egy másik van helyette)

2014. ápr. 15. 17:24
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Én külföldön dolgozom, de nem kényszerültem kiköltözni (határ mentén élek). A véleményem pedig: ha itthon megkaptam volna ugyanazt a pénzt, mint Ausztriában, akkor nem sz.o.p.atnám magam azzal, hogy reggelente autóba ülök, levezetek 50 kilométert, este meg ugyanez visszafelé. Sajnos a pénz nagy úr, megértem, ha valaki ki akar költözni munka végett.
2014. ápr. 15. 18:04
 19/23 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem semmirevaló emberek.
2014. ápr. 15. 18:05
 20/23 anonim válasza:
78%
Irigylem őket. Remélem még idén kijutok.
2014. ápr. 15. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!