Mit gondoltok a kiköltöző, kint dolgozó magyarokról?
Hogy látjátok?
Gazdasági menekültek,akik egy jobb,szebb, reménytelibb jövőért feláldozták a hazát, hogy megélhetést,előrejutást biztosítsanak maguknak, családtagjaiknak.
Vagy
Vállalkozó szellemű embereknek,akik szeretik a kihívást és hálásak lehetünk nekik,hogy saját családjaiknak sok pénzt küldenek haza, hogy azzal segítség őket itt Magyar földön?
Az egyik ismerősön nemrég jött haza németből, három évig volt kint mint autószerelő. Annyi pénzt rakott össze, hogy vettek egy házat és most intézi egy autójavító vállalkozás beindítását.
Akinek van lehetősége az menjen külföldre dolgozni.
# 12/13 Időpont ma 16:56
Úgy rakom egy kalap alá,ahogy OV tette. Mivel szerinte mindenki kalandvágyból ment ki.
Egy kivételével minden ismerősöm a több,jobb,szebb,reménytelibb jövőért ment ki. Egy volt,aki valóban kalandvágyból.
Vona azt mondja hogy a többség gazdasági menekült, OV meg azt,hogy a többség kalandvágyó. Te mit gondolsz? Melyik áll közelebb a valósághoz?
Személyes tapasztalásom alapján az előző.De ezt mindenki döntse el maga.
Van ismerősöm,aki Hollandiában van,Van írországban egy tucat és angliában még több. Németországban is akad 2-3. Angliában van az az 1 aki a kalandvágyók táborát erősíti.
1990-óta rengetegen mentek külföldre dolgozni, én is kint voltam 2002-és 2005-között Francia országban 5 ismerősömmel.
Most itthon dolgozom , igaz harmadáért mint kint.
Viszont megérte kimenni mert abból a keresetből tudtam lakást venni és egy autót. (azóta az már nincs meg egy másik van helyette)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!