Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek akarják sokan a Trianon...

Minek akarják sokan a Trianon előtti Magyarországot és mi a terv a szlávokkal?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 15. 13:13
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Nem vagyok anti-magyar, csak nem tudom elképzelni a szituációt, hogy egy országban élek és osztom az állampolgárságomat románokkal és szlávokkal, ezért kérdezem újra, hogy ti ezt hogy képzelitek el. NEM provokatív kérdésnek szánom és nem ironizálok, komolyan érdekel, hogy kinek mi erről a véleménye.
2014. ápr. 15. 14:00
 12/35 anonim ***** válasza:

Akkor elnézést kérdező! De ha már azon gondolkodol, hogy mi értelme 96 évvel ezelőtti dolgokkal foglalkozni, akkor a kérdésem neked is szól!

49 százalékos, nem kell játszani az angolból perfektet, ugyanez magyarul is megtalálható: [link]

Egyébként wikipedia helyett esetleg a helyszínen lenne értelme megvizsgálni a helyzetet.

2014. ápr. 15. 14:03
 13/35 A kérdező kommentje:
meme22: a trianoni szerződést szerintem is felül kellene vizsgálni, de általában csak arról szoktam hallani, hogy vissza kell szerezni a teljes Trianon előtti területet, és ezt nem tudom elképzelni gyakorlatban, értem, hogy történelmileg magyar föld, de mi a terv az ott élő nem-magyar emberekkel?
2014. ápr. 15. 14:08
 14/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, anno senkit nem érdekelt, hogy az elcsatolt területen élő magyaroknak milyen érzés lesz egy idegen országban, elnyomottként élni. Pedig ezen területek nagy része színmagyar terület volt. Azok a más nemzetiségűek, akik most ott élnek nagy többségben önként költöztek oda ill. már szüleiknek, nagyszüleiknek köszönhetően ott születtek. Nekünk miért kellene törődnünk az ő lelki világukkal?

Egyébként meg a történelmi Magyarország mindig soknemzetiségű ország volt.

2014. ápr. 15. 14:09
 15/35 A kérdező kommentje:
meme22: de pontosan ez a probléma, hogy itt nem lehet egy krími népszavazást csinálni, ahol 95% szavazott az oroszok mellett. Ha odaköltözik sok magyar, hogy nagyobb legyen a magyarok százalékaránya, akkor szóba jöhetne, de ez elég abszurd megoldás.
2014. ápr. 15. 14:17
 16/35 anonim ***** válasza:
Viszont akkor sem kérdezték meg az ott élőket, ez egy "egyszerű" béke-diktátum volt a fejük felett. Ez ma is megoldható lenne. Csak sajnos senkinek nem áll az érdekében.
2014. ápr. 15. 14:23
 17/35 anonim ***** válasza:

Szerintem az ország megelégedne bőven azzal, amit a bécsi döntésen meghúztak.

Figyelj, vannak olyan népek, amelyeket MESTERSÉGESEN tettek magyargyűlölővé. Azelőtt semmi bajuk nem volt a magyarokkal (általában e népek katolikus része volt nagyon toleráns, ld. a rengeteg Tóth, Horváth, Németh előneveket).

Sőt még a múltunk sem ellentétes: a szláv népek a lovas népekkel jöttek ide (avarok, bolgárok), amelyek pedig velünk voltak rokonok (ld. kettős honfoglalás).

Persze vannak olyan népek, amelyeket később fogadtunk be (románok, szerbek, dunai-svábok, szászok, palócok, kunok stb.), de egy részük az is beolvadt közénk.

(Halkan megjegyzem, hogy amikor Nagy Károly szétverte az Avar Kaganátust, több kortárs oklevél szerint a hegyvidéket Moravia-nak, a déli részét pedig Avaria-nak nevezték.)

2014. ápr. 15. 14:35
 18/35 anonim ***** válasza:

ma 13:57

Ez a 49%-os nem én vagyok egyébként. Sajnos pont annyi jelenleg a százalékunk, de közöm nincs hozzá.

2014. ápr. 15. 14:41
 19/35 anonim ***** válasza:
Utolsó: Wikipédistaként mondom, hogy az angol Wikipédia magyarokról szóló részeit sokszor elég erős nem-magyar nacionalisták bírálják felül. Volt, aki még a Hungarian peoplet is Magyar people-ra akarta átnevezni, mert a szlovákban az Uhorsko és a Madarsko nem ugyanaz.
2014. ápr. 15. 14:42
 20/35 anonim ***** válasza:
Köszönöm, Neked is hasonló jókat kívánok! :-) Úgy látszik mikor az érvek elfogynak marad a sértegetés! Nem érzed nevetségesnek?
2014. ápr. 15. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!