Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most hogy is van ez? Egy...

Most hogy is van ez? Egy balliberális politikusnak az a problémája az emlékművel, hogy összemossa a "tömeggyilkosok" és az áldozatok emlékét. Itt a "tömeggyilkosok" megnevezés alatt kikre céloz pontosan?

Figyelt kérdés
Mindenhonnan mást hallani (igaz, a balliberálisoktól nem elvárt, hogy konzisztensek legyenek önmagukkal), jó lenne, ha végre valahára tisztáznánk, hogy MI A BÜDÖS FRANC baj van az emlékművel!
2014. ápr. 9. 12:04
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Kedves 18:

Miért is volt Horthy bűnös? Nem követett el semmit, ezért nem is ítélték el soha.

A német nyomás mindig meg volt az országban, de nem értem, hogy ez most miért jön ide. Mi köze van annak a vitának, hogy a kormány bűnös volt-e avagy nem, az emlékműhöz? A probléma itt azzal van úgy látszik, hogy minden áldozatnak egyszerre állít emléket, és a zsidóknak nem tetszik, hogy felmagasztalják őket a gójokhoz.

2014. ápr. 9. 13:37
 22/26 anonim ***** válasza:
31%
Az emlékművel az a baj, hogy a készítő is megmondta, arra világít rá, hogy csak a németek a bűnösök, a magyarok semmit nem csináltak és ennek emléket is állít. Ezzel szemben a magyarok voltak akik a leglelkesebben pakolták vagonokra az embereket, olyannyira, hogy rájuk is lett szólva, hogy ilyen tempóban nem tudják fogadni a táborokban őket... Nekem ezért felháborító. Felmentést akar adni olyan bűnök alól amik igen is léteztek.
2014. ápr. 9. 14:47
 23/26 anonim ***** válasza:
87%

"Nemcsak a magyar zsidókat mentették meg: akkor már mindenütt elpusztították a zsidókat, mindenütt, ahová

Hitler keze elért, Németországban talán csak a katakombákban élt néhány zsidó, Ausztriából, Lengyelországból maradéktalanul elhurcolták és nagy többségében kiirtották a zsidóságot, Szlovákiából az akkori fasiszta kormányzat elszámolás ellenében adta el a zsidókat, de a nyugati megszálott államokból, Hollandiából, Belgiumból, Franciaországból, Norvégiából is elhurcolták a nácik a zsidó lakosságot. Mindez országokból ez években tömegesen menekültek zsidók Magyarországra. A zsidótörvényes, a munkaszolgálatos Magyarország ezekben az években - az anschluss napjától a német megszállás napjáig, hat éven át - a környező és a távolabbi államok számára a zsidóság és a politikai menekültek asyluma volt." Márai

2014. ápr. 9. 15:53
 24/26 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a magyar vezetés nem volt ártatlan bárányka, amit Gabriel arkangyal ábrázol. Hogy egy ismert példával éljek Radnótit sem a német megszállás alatt vitték munkaszolgálatra és táborba. Ezért nem lehettek a németek a felelősek ugye? Csupán az a probléma az emlékművel (jobban mondva az ábrázolással), hogy történelmet hamisít.
2014. ápr. 9. 20:53
 25/26 mustafa33 ***** válasza:

Ja, hogy a munkaszolgálat a baj? Nem mindegy hogy puskával vagy lapátal a kezedben döglesz meg a hómezőn?

Előbi esteben gyilkos vagy másikban áldozat? Nagyapáink, apáink mentek, mert hazafias kötelességük volt. De csak nekik volt ilyen kötelességük? Másnak ne lett volna?

Akkor a csehek jártak a legjobban, mert őket a Reichbe vitték munkaszolgálatra, de nem egyenruhásra, csak kötelezően munkásnak német gyárakba a hátországba, mert anyira megbízhatatlanok voltak, hogy a frontra sem vitték őket lapátolni. Azokból ha valaki elesett az az angolszász bombázások áldozata volt.

Egyébként én is lapátos katona voltam a szociban. Mint megbízhatatlan mert magyar. Az egész zászlóalj. És ez akkori "baráti, szövetséges" államban.

2014. ápr. 10. 03:27
 26/26 anonim ***** válasza:

"németek a bűnösök, a magyarok semmit nem csináltak"

Szerintem ilyet senki nem mond. Nyilván voltak magyarok is, akik ártatlanok ellen követtek el szörnyű bűncselekményeket, mint ahogyan voltak olyanok is, akik életeket mentettek meg, zsidókat nem zsidókat. Szerintem lehet emléket állítani azoknak, akik becsületesek és hazafiak voltak anélkül, hogy azoknak állítanánk emléket, akik erre méltatlanok. El kellene szakadni ettől a fekete-fehér gondolkodásmódtól, hogy mindenki vagy rossz vagy jó.

2014. ápr. 10. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!