Most hogy is van ez? Egy balliberális politikusnak az a problémája az emlékművel, hogy összemossa a "tömeggyilkosok" és az áldozatok emlékét. Itt a "tömeggyilkosok" megnevezés alatt kikre céloz pontosan?
13.04
persze, de valaki csak pontozgat, és ha szétnézel az oldalon, akkor döbbenetes, hogy milyen kommentek állnak 100%-n és körülöttük mik vannak teljesen lepontozva... és ha véletlen valaki nem áll oda teljes mellszélességgel, vagy csak iróniából mond valami kétértelműt, akkor őt is rögtön lepontozzák. azért ez mókás :D
13.06
semmi köze. a balhé inkább azon van azt hiszem, hogy a baloldali értelmezés szerint ezzel azt mondja a kormány, hogy nem is volt közünk... igazából én meg az egészre nem értem mi szükség...
# 12:
Sajnos ezen az oldalon mindenhol így van. A politika rovatban egyébként külön beszüntetném a pontozást, mert egy focimeccs utáni szurkolós randalírozásra hasonlít sokszor ami itt megy, köszönhetően a csak kétbites gondolkozásra képes honfitársainknak
# 11:
Nekem valamiért nem is egyből a Rákosi, hanem inkább a Tanácsköztársaság és a dicsőséges 133 nap jutott eszembe; ahol eszetlen kommunisták járták a vidéket és ölték az embereket véletlenszerűen. Nyilván azt is a mai emberek akarták, ahogy a holokausztot is.
"igazából én meg az egészre nem értem mi szükség"
A cirkuszra vagy az emlékműre?
13.13
a kettőre együtt. az egyik ugye generálja a másikat.
13.13
vagy mert pár kétbites ebben éli ki a frusztrációját? meg mert alig van aki egyáltalán felvállal egy nevet? az enyém kint van, ők meg nem értenek egyet azzal amit írok. ellenérv helyett meg a személyeskedés és a lepontozás marad mint eszköz.
Egzotikumként szoktam olvasni az AN-t, meg néha egy kicsit játszok a fórumozókkal.
Itt egy érdekes vélemény az egyik olvasójuktól:
"Abban is sok igazság van, hogyha most a zsidóság egy kicsinyke demokrata támogatás mellett nekiáll szobrot dönteni, az elvégzett munkát szétrombolni, annak igen nagy valószínűséggel az antiszemitizmus jelentős felerősödése lenne a közvetlen következménye.
Nagyon aljas csapdahelyzetbe húzta bele Orbán a magyar zsidóságot: ha a rombolást választják, akkor a kiéleződő antiszemitizmus miatt élhetetlen lesz számukra Magyarország, ha pedig az emlékmű tűrését, akkor pedig az áldozatok emlékét gyalázzák meg. Orbán célja mindezzel nem lehet más, mint az, hogy a zsidókat Magyarországról való önkéntes kivándorlásra késztesse, mert lelki békében így képtelenség Magyarországon élniük.
Orbán kimunkálta a XXI. századi Európa szalonképes nácizmusát. Immár nem szükségesek zsidótörvények, kirekesztő jogszabályok a zsidóság megalázásához és kirekesztéséhez, hanem elegendő néhány rendkívül rafináltan megkomponált akció, amelyeket össznemzeti érdekűnek titulálnak, miközben mindenki pontosan tisztában van a valóságos jelentéstartalommal.
A legaggasztóbb az, hogyha ez a magyar lombikkísérlet beválik, akkor futótűzként terjedhet az európai antiszemiták köreiben."
Ebben is van egy rész igazság. A többségi magyar társadalom viszont pont ezt a szalonképességet igényli, ami számunkra egyenlő a szabadsággal. Ugyanis két lehetőség van, vagy megválasszuk őket és magunk fölé emeljük vagy, nem válasszuk meg őket ami nem tetszik nekik és ellenségeskednek velünk. Nagyon nehéz közép megoldást találni velük, mert hatalmat akarnak. És persze rasszizmusért sem kell a szomszédba menniük.
kedves kérdező!
aki ellenzi az emlékművet, nem ez a baja vele
a második világháborúba való belépés, és a háborús áldozatokért nem csak a német megszállás a felelős
41-44-ig nem volt megszállás viszont voltak háborús bűncselekmények eközben is, amit az akkori jobboldali kormány és a horthy-éra követett el
ez történelmi tény
a fidesznek ez azért kényelmetlen, mert emiatt a jobboldaliságnak is van a magyar történelemben sötét arca
viszont ez az emlékmű azt a hamis történelmi szimbólumot állítja be, mintha minden, ami ezzel a nemzettel történt, az csak a németek a felelősek
aki nem így gondolja,nem tudom, hogy mi az érve, én jobboldaliként egyébként a fenti gondolattal egyetértek
Nem, a balliberális politikusok legnagyobb baja, hogy a választáson úgy leégtek, mint a reichstag ezért kell gyorsan valami gumicsont, amivel telekürtölhetik a sajtót a saját szégyenük helyett.
De ha érdekelnek a részletek, nézd meg a Schiffer Andrással készül atv interjút.
13.30
ne zavarjon, hogy az én hónapok óta téma, a választások meg csak hétvégén voltak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!