Jobbikosok! A határon túli magyarok mostantól nem barátok?
Ezt most komolyan kérdezed? Te az alapján válogatod meg a barátaidat, hogy kire szavaznak? Én nem. Más kérdés, hogy később gyakran kiderül, hogy a hasonló nézeteink miatt sokszor ugyanazzal a párttal szimpatizálunk. Akkor sem lennék rájuk mérges, ha mindannyian elmennek voksolni, s egyikőjük sem a Jobbikra teszi.
Inkább elismerés illeti őket, amiért képesek voltak és most is képesek folyamatosan megtartani magyarságuk, több mint 93 évvel azután, hogy elszakították őket szülőföldjüktől. Megérdemlik a magyar állampolgárságot, s megérdemlik az azzal járó összes jogot is! Üzenem mindőtöknek itthonról, hogy tartsatok ki, mi mindig veletek leszünk!
23-as, nagyon szépen összefoglaltad, ami nekem is az eszembe jutott!
Egy szlovákiai magyar :-)
Kedves 12-es, azért kíváncsi lennék, ha éjjel a fejed felett a nagyhatalmak úgy döntetének, hogy reggel már egy másik országban ébredsz, akkor fognád-e magad és átköltöznél, otthagyva a szüleidet, testvéreidet, barátaidat, munkádat, az egész addigi életedet és mennél-e a határ után. Vagy csak addig nagy a szád, amíg másoktól várod ezt el?
Én Szlovákiában születtem és büszke vagyok arra, hogy itteni magyar vagyok. Mert nekem ez nem egy automatikusan járó valami, mint neked. Szóval előbb próbáld ki, milyen lehet kisebbségi sorban élni, utána jártasd a szádat!
"Eddig is leszartam a külhoni "magyarokat" jobbikoskènt."
Ez igazán kedves tőled, - pártszimpátiádtól függetlenül - magyarként büszke lehetsz rá!
Mégpedig - hogy egy "klasszikust" idézzek: "Nem kicsit. Nagyon."
Nem tudom, mit kívántál kifejezni azzal, hogy idézőjelbe tetted a "magyar" a szót.
Nekem megadatott az életben, hogy több alkalommal járhattam Erdélyben, és szép számmal megismerhettem ott élő magyarokat, a kisiskolás korosztálytól a 90 évesig.
Nem szeretek általánosítani, így ebben a kérdésben is csak a saját magam nevében írom le, hogy olyan tükröt tartott elém a velük való találkozás, amibe nehéz volt belenézni. Azért, mert azt éreztem, hogy nálam sokkal különb magyarok.
"Én egyet sem tartok magyarnak. Ha annyira magyarok lennének már ideköltöztek volna."
Nem attól magyarok, hogy te annak tartod-e őket, vagy sem.
Annyira abszurd, amit írtál, hogy inkább nem is faggatnálak arról, hogy neked mit jelent a Trianon szó.
A saját véleményem helyett, amivel kommentálni tudnám ezt a megjegyzésedet, álljon itt két idézet:
"Amikor kimondom ezt a szót, hogy "Erdély", ebben benne van minden: a szívem, a lelkem, az agysejtjeim molekulái, mindaz, ami voltam, vagyok és leszek, tulipános bölcsőmtől a kopjafáig.
Véremben van. Minden írásommal, minden beszédemmel, mindig és mindenütt Erdélyért harcoltam.
Azért az Erdélyért, melyről tudom, hogy már nem lehet az enyém soha, de még lehet azoké, akik ott maradtak, szenvedtek és hűséggel kitartottak minden gyötrés, megpróbáltatás ellenére is.
Minden maradék erőmmel, igyekezetemmel azért küzdök még ma is, hogy Erdély újra az legyen, ami volt: három szabad nép hazája, az Isten és ember előtti egyenlőség, a tisztesség és az emberszeretet földje.
(Wass Albert)
"Nézd meg egyszer egy székely ember arcát, mikor Vásárhelyt elhagyva hazafelé fordul! Nézd meg az arcát, mikor megpillantja a Hargitát!
Aztán csendesedj el, és imádkozz, hogy legyen egy olyan hely a világon, melynek láttán te is úgy érzel, mint ő! Mert ha van, akkor van hazád is.
(Ismerős Arcok)
Erdélyi magyar vagyok. Néhányotoknak üzennék valamit:
#12:
"Én egyet sem tartok magyarnak. Ha annyira magyarok lennének már ideköltöztek volna, aki meg a rendszerváltás után ment ki azt duplán antimagyarnak tartom."
- Én soha nem fogok elköltőzni Erdélyből, mert reménykedek abban, hogy Erdély valamikor megint Magyarország része lesz. Szerintem jobb magyar vagyok mint te, mert szerinted csak az magyar aki Magyarországon lakik, de szerintem még te is az vagy.
......
#13:
"Szerintem ezzel elérték azt, hogy a Jobbik tesz ezentúl rájuk. És magukra maradnak."
- Ezt erősen kétlem, mivel a Jobbik még soha nem mondta azt, hogy csak annak akar jót, aki jobbikos
.....
#14:
"szegény h@lyék!Azért szeretem őket.Jaj szegény h@lyék."
- Szerintem sokkal hülyébb az a 3 millió, akinek görcs volt a lábában a választás napján. Az erdélyiek lehet, hogy hülyék, de legalább van szívük.
.....
"Már lesza.rom őket, és ők nem magyarok."
- Akkor gondolom, hogy te csak a jobbikos szavazókat ismered el magyarnak. Akkor szerinted összesen a világon csak 800000 magyar van? Vagy szerinted csak az magyar aki Magyarországon él? Ha igen, akkor dicsérem az eszedet.
......
......
Sok hozzászólást olvastam a kuruc.info-n ezzel kapcsolatban. A legtöbben csalódtak az erdélyiekben (meg kell vallanom, hogy én is, pedig erdélyi vagyok), de messzebbre a legtöbben nem mentek.
Szerintem semmilyen kritikával nem illethetjük őket, mert amíg a belföldi magyarok ennyire nem akartak a Jobbikra szavazni, akkor mégis hogy várhatnánk el többet a kintiektől?
Bár az tény hogy pont nekik kéne tudni legjobban hogy hova szavazzanak, mert az ő életükben nap mint nap jelen van a lenyomata a rossz politikának.
Én abban tekintetben megértem őket hogy hálásak a fidesznek, és nem akarják úgymond elárulni őket, mert szavazhatott volna mindegyik a Jobbikra, csak épp semmit nem érnek el vele, és Vityát is magukra haragítják.
Remélem 18ra megjön a Jobbik eszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!