Jobbikosok miért választottátok a Jobbikot? Van olyan pontjuk amivel nem értetek egyet?
A Jobbik az egyetlen párt, akinek konkrét tervei vannak a magyarsággal, akinek a programjában kitüntetett helyen szerepel a korrupció felszámolása.
A többi nagy pártnak még programjuk sincs. Olyan pártra (fidesz-zsidesz), melynek vezetője elhatárolódik egy miniszterelnöki vitától, soha nem szavaznék. Ebből is látszik hogy az orbán rendszer korrupt, csak a választás megnyerésére és a további korrupt működésre épít.
A jobbik az egyetlen olyan párt, amely beleszólást engedélyez a nyilvános programjába, hogy a kérdéses dolgok a nyilvánosság előtt legyenek tisztázva, hogy ne maradjanak kérdések.
A programjuk legnagyobb részével egyetértek, többek között: halálbüntetés, mentelmi jog eltörlése, titkosítások feloldása, szociális kártya bevezetése, önfenntartó börtönök létrehozása, abortusz-törvény szigorítása, devizahitelek forintosítása stb.
Akad egy-két dolog, amivel egyáltalán nem vagy csak részben értek egyet, ezek:
- a vallás oktatása (nem hiszek az intézményesített egyházban)
- csendőrség visszaállítása (ha megerősítik a rendőrséget, térfigyelő kamerákat szerelnek fel, akkor riasztó lehet a csendőrség jelenléte)
- néhol túlzott melegellenesség (sok mindenre rá lehet fogni, hogy a homoszexualitás propagálása, úgyhogy ez az elgondolás nem teljesen korrekt és kidolgozott szerintem)
Köszönöm a választ!
Az nem igaz, hogy a többi pártnak nincs programja. Ezen a linken megtalálod azon pártokat amelyeknek vannak programjai.
Köszönöm a normális véleménykifejtést.
És még a fidesznek van diktatúrája..
Milyen érdekes, eddig csak MSZP-st lehetett itt látni, most meg csak jobbikost. Érdekes, érdekes.
Szia!
Azért választottam őket, mert rasszista vagyok!
Viccen kívül ami tetszik:
-védeni akarják a magyar földeket. Bár a Fidesz is tett lépéseket ennek érdekében, szerintem nem elég az, hogy csak az EU-n kívüli polgároknak tiltjuk a magyar földek vásárlását.
-Támogatnák a magyar mezőgazdaságot, újrateremtenék a magyar ipart
-Paks 2-re szerintük is szükség van.
-Vízerőművek létesítése a Tiszán és a Dunán (elvileg 5 év alatt megtérülne, utána pedig már csak profitot hajtana)
-Csendőrség létrehozása: Szerintem szükség van egy olyan szervre, amely nem traffipaxolgatással tölti az idejét, hanem tényleg a bűnözők lekapcsolásán dolgozik
-legyen mindenki egyenlő
-mentelmi jog elvétele a politikusoktól
-önfenntartó börtönök
-erkölcstan az iskolákban, több testnevelés, bentlakásos iskolák létesítése az olyan gyermekeknek, melyeknek szülei többszörösen büntetett előéletűek, s képtelenek megnevelni a gyermeket.
-keleti nyitás: Ha beindul a magyar mezőgazdaság és az ipar, számos árucikket exportálhatnánk keletre. Persze a nyugati kapcsolatainkat is meg kéne tartani.
Ami nem tetszik:
-egy-két képviselőjük (például Novák Előd) ha csak részben is, de zsidógyűlölő és holokauszttagadó. Ez kifejezetten zavar. Nekem a kedvenc költőm Radnóti Miklós és pl. imádom a Rejtő könyveket is.
-visszahozhatnák a halálbüntetést: Szerintem mindenkinek joga van élni. Hozzátartozik az is, hogy kizárólag népszavazás útján hoznák vissza.
-erős Európai Uniós ellenszél lenne. Már Orbánt is diktátornak állítják be az EU parlamentben, belegondolni sem merek, hogy mi lenne, ha a Jobbik lenne kormányon.
-egyáltalán fennáll az EU-ból való kilépés esélye. Nem értek egyet, azonban megmondták: Csakis akkor történhetne meg, ha népszavazással megszavaznánk. Márpedig a magyarság túlnyomó többsége szerintem még ma is EU párti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!