Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Légyszi Valaki magyarázza el...

Légyszi Valaki magyarázza el nekem ezt érthetően! 47%-al kétharmados parlamenti többség?

Figyelt kérdés
Rendben, hogy új választási rendszer van, de nem értem :D
2014. ápr. 6. 23:21
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Az csak a listás szavazatok aránya, ahhoz még jönnek az egyéni képviselők.
2014. ápr. 6. 23:22
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

ez a rendszer lényege, a fidesz saját magára szabta

a győztes mindent visz. egyéniben a legerősebb párt mindent megnyer, egy forduló van, legerősebbként akár 50% alatt is (extrém esetben akár 5% körüli átlagos támogatottsággal) lehet 50% feletti madátumarányt elérni

érted? nem hülye a fidesz

azok miatt van akik nem mentek el szavazni

kb 3.5millió köcsög

2014. ápr. 6. 23:27
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
3,5 millió köcsög + a külföldről a sorsunkba belepofázó külföldi magyar. Köszönjük !
2014. ápr. 6. 23:29
 4/10 A kérdező kommentje:
hát ez vicc :D és ezt hagyják...
2014. ápr. 6. 23:30
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
44% lesz a vége. És pont 133 képviselőjük lesz ezeknek a patkányoknak az pont kétharmad.
2014. ápr. 6. 23:30
 6/10 anonim ***** válasza:

2010-ig úgy volt, hogy volt a listás és volt az egyéni jelöltre való szavazás. Ha valahol egyéniben nyert az egyik párt jelöltje, a többi kapott kompenzációt (néhány mandátumot kaptak még). Na ez megszűnt most, ha jól értem. Aki nyer egyéniben az nyert ott, a többinek meg lófax a hátsójába, és a többi jelöltre leadott voks így most elvész?

Fejtsem ki jobban, vagy elég érthető volt, ahogy sikerült megfogalmaznom?

2014. ápr. 6. 23:31
 7/10 A kérdező kommentje:
3-as! A legtöbb külföldön élő le se carja a választást...én is kint élek, jól tudom.
2014. ápr. 6. 23:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Érdekelne azért, hogy mennyi szavazat jött külföldről? Azt már tudjuk, hogy több mint 90% a Fideszre adta a voksát. Jól kicsesztek most velünk. Én jobbos vagyok, de pont ezt a kétharmadot szerettem volna elkerülni. :(
2014. ápr. 6. 23:34
 9/10 anonim ***** válasza:
3%
Fidesz a legkisebb rossz, ezért szavaztam rájuk.
2014. ápr. 6. 23:35
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Legalább ne hősködj vele ökör!
2014. ápr. 6. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!