Ez szabalyszeru? Nalatok hogy volt?
Én nem hallottam sehol ezt a saját tollas bolondságot.
Néhány konteós eltűnős tintával felszerelt fülketollakat képzeleg, de amióta az eszemet tudom így vettem részt 3 ogy-választáson és több másfélén, sosem volt gond ebből.
„Szavazni csak a szavazóhelyiségben lehet, és a szavazólapot tollal kell kitölteni. A választópolgár használhatja a saját tollát is, az a szavazat azonban, amelyet ceruzával adtak le, érvénytelen.”
Ugyanakkor a névjegyzéket nem engedték saját tollal aláírni.
Volt, aki ragaszkodott hozzá, de nem tehette.
"Időpont: 09:23:46 FEJÉR OEVK: 04 Település: Dunaújváros Szavazókör: 018
Jelentette: Szavazatszáml. Biz.
1. A szavazás közben előforduló fontosabb események leírása:
Egy választópolgár a névjegyzéket csak saját tollával akarta aláírni. Mivel ezt nem engedélyeztük, így jegyzőkönyvben kérte rögzíteni a felháborodását az eljárás ellen.
2. A választási szerv (HVI, szavazatszámláló bizottság) által a szavazás ideje alatt a rend fenntartása érdekében hozott intézkedések, illetve határozatok:
Ezt követően a választópolgár a választókörzetben szabályosan kihelyezett tollal aláírta a névjegyzéket és szavazott. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!