A Jobbikra akartam szavazni holnap, de most elolvastam a programjukat és a valóságtól teljesen elrugaszkodottnak, felelőtlennek és kaotikusnak találtam. Mit gondoltok erről?
Tudom, hogy ezen az oldalon is sokan Jobbikosok. De vajon hányan olvasták el a programjukat?
Én az imént tettem meg és egészen elképedtem.
Ez a mindent visszavásárolni, államosítani történet már egyszer ismerős volt a magyar történelemben, ráadásul a vidék erőteljes támogatására a főváros rovására sem éppen szimpatikus budapesti lévén. Egy rakás ingyen juttatást ígérnek pl. ingyen mobilinternet, ez megintcsak erősen bolsevik húzás.
De ami engem igazán megijesztett, hogy a programban szó van a hadsereg fejlesztéséről és 85,000-es létszámára növeléséről, a "harmadik magyar honfoglalásra készülve". Na álljon meg a menet! Én 2014-ben nem fogok bevonulni katonának, csak azért mert néhány idióta erőfitogtatni akar és főleg nem fogom szétlövetni magam mert itt a Jobbik "harmadik honfoglalást akar majd rendezni". Hogy ez mit takar, nem fejti ki a program, de a mentalitásukat ismerve nem is kérdés. Kivonulni az EU-ból, vagy újratárgyalni a szerződéseket, és a hadsereggel erőfitogtatni, kiképezni minden magyar 18-40 évest a harmadik honfoglalásra az oké, de én nem veszek részt benne! Ez elmebetegség.
Ez a párt nekem hatalmas csalódást okozott, amikor jobban megismertem őket a programjukat olvasva. Nem az a baj, hogy szélsőséges, de egyenesen kaotikus és ésszerűtlen, teljesen elrugaszkodtak a valóságtól így kifejezetten ijesztő ez a program.
A hatályos Jobbik programot néztem. 3:20 Honvédelmi program. 76 oldal:
"Az elmúlt 24 év mérlegeként megállapítható, hogy miközben harmadik magyar honfoglalásra lenne szükség, a honvédelem terén megágyaztak a honfeladásnak. "
"Csak tudnám, honnan jön ez a baromság. A Fideszt leszámítva minden párt adott ki programot."
Az összefosásnak nincs programja. Az azt alkotó pártoknak lehet, h van, de ezt pl. még jóindulattal se nevezném programnak: [link]
Kérdező, te pedig sose voltál jobbikos, csak egy (fizetett?) provokátor vagy.
Mondtam már, hogy nem vagy Jobbikos abban az értelemben, hogy
1, nem fizetnek érte nekem, hanem választópolgárként választhatok (erről szólna a választás)
2, jogom van megfontolni kire adom a voksom, mint azt is adom-e egyáltalán
3, nem 80-as az IQ-m hogy indulatból politizáljak és elítéljek valakit csak mert az nem az én fajtám, hogy nem "jobbikos". Ti csak így nézitek az embereket, mert már régóta agymosottak vagytok és a kritikát sem viselitek el semmilyen szinten. Mintha a saját anyátokat szidalmaznák, hogy kritikával illettem a jobbikot. Szerinted ki a nevetséges? Nem fogalmazhatok meg kételyeket, ellenvélekedést? Bizony, rogtöb fizetett balos provokátor vagyok aki ellenetek tör:D kicsit paranoiások ezek a jobbik fiúk, legalább annyira amennyire buták.
Na sziasztok, itt épeszű politikai diskurzus nem igen fog folyni. Egy újabb ok amiért nem fogok a jobbikra szavazni, veletek nem lehet közösséget vállalni semmilyen szinten okos kis magyarkodók
"Nagyon jó lenen a kötelező sorkatonaság, de tényleg. Az én adómból aláznának 2 évig 18 éves szinte ma már még gyerekeket hülye szadista tisztek."
Kétlem, hogy téged meg tudnának tanítani írni, akkor sem, ha agyonvernének.
"nem 80-as az IQ-m"
Ilyesmit senki nem is feltételezett rólad. 50 fölött már az ember helyesen írni is képes.
55%, milyen kár, hogy nem az az MSZP-program, nem?
LMP:
MSZP:
Együtt:
DK:
Mondjuk ez a programon pörgés is csak jobbikos találmány, 2010-ig senki nem foglalkozott ezzel és szerintem 2018-tól se fognak, mert rájönnek, hogy egy publikus program szakmai munkához túlzottan egyszerű (ez az, amit nem tud a Jobbik), ám a választók meggyőzéséhez túl hosszú és feleslegesen részletes.
Azért nem érdekel senkit a program, mert többszörösen bebizonyosodott, hogy ha hatalomra kerül a párt, úgysem a fog a programból megvalósítani semmit.
Persze azért még elvárható dolog, mert egy ideális országban tényleg lenne jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!