A Jobbikra akartam szavazni holnap, de most elolvastam a programjukat és a valóságtól teljesen elrugaszkodottnak, felelőtlennek és kaotikusnak találtam. Mit gondoltok erről?
Tudom, hogy ezen az oldalon is sokan Jobbikosok. De vajon hányan olvasták el a programjukat?
Én az imént tettem meg és egészen elképedtem.
Ez a mindent visszavásárolni, államosítani történet már egyszer ismerős volt a magyar történelemben, ráadásul a vidék erőteljes támogatására a főváros rovására sem éppen szimpatikus budapesti lévén. Egy rakás ingyen juttatást ígérnek pl. ingyen mobilinternet, ez megintcsak erősen bolsevik húzás.
De ami engem igazán megijesztett, hogy a programban szó van a hadsereg fejlesztéséről és 85,000-es létszámára növeléséről, a "harmadik magyar honfoglalásra készülve". Na álljon meg a menet! Én 2014-ben nem fogok bevonulni katonának, csak azért mert néhány idióta erőfitogtatni akar és főleg nem fogom szétlövetni magam mert itt a Jobbik "harmadik honfoglalást akar majd rendezni". Hogy ez mit takar, nem fejti ki a program, de a mentalitásukat ismerve nem is kérdés. Kivonulni az EU-ból, vagy újratárgyalni a szerződéseket, és a hadsereggel erőfitogtatni, kiképezni minden magyar 18-40 évest a harmadik honfoglalásra az oké, de én nem veszek részt benne! Ez elmebetegség.
Ez a párt nekem hatalmas csalódást okozott, amikor jobban megismertem őket a programjukat olvasva. Nem az a baj, hogy szélsőséges, de egyenesen kaotikus és ésszerűtlen, teljesen elrugaszkodtak a valóságtól így kifejezetten ijesztő ez a program.
Nem vagy, pontosabban nem is voltál te Jobbikos, és/vagy erős szövegértelmezési problémáid vannak.
Az a vidék kontra főváros dolog pedig tipikus bunkó pesti hozzáállás, bár legalább elfogadható valamilyen szinten.
ettől nem kell félni...attól függetlenül, hogy szélsőséges politikát folytatnak, nem fogják lerohanni európát...egyenlőre nem tartunk ott, mint az oroszok...
a kampányprogram amúgy is egy túlhevített ígérgetés. sok olyan korlátok miatt úgysem tudnak megtenni, amiket ígérnek.
Olvasd el a többiek programját is és mindezek alapján dönts.
Jaaa hogy nekik programjuk sincs, bocs :D
Először is. Ez nem focimeccs. Normál ember nem "jobbikos" ahogy nem "fideszes" és nem "mszp-s". Ez nem vallás és nem is valami sportmeccse. Ez politika. Úgy beszéltek a Jobbikról mintha magatok személyesen kapnátok fizetést vagy jutalmat a pártszimpátiátokért, esetleg a saját édesanyátok ülne a képviselők sorai között.
Én legalább annyira viszolygok az elvakult agymosott fajtátoktól mint ahogy Ti leszóltok azért mert nem vagyok Jobbikos.
A programot elolvastam úgyhogy ne hazudtoljatok meg. Ki vagy Te hoyg meghazudtolsz?
Amit állítottam konkrétan benne van, keress rá a harmadik honfoglalás szóra. Ott van a hadsereggel kapcsolatos rész végén. Hogy nem honfeladás, hanem honfoglalás kell.
Nem állítottam, hogy más pártnak van programja, Te hol olvasták ilyet kis okos? A Jobbik programjáról beszéltem.
Én meg vidékiként bírnám ha a rovásotokra fejlesztenék a vidéket végre, mert az ország nem csak a büdöspöstből áll.
Ehhez mit szólsz? :)
És dehogy akartál te rájuk szavazni, ez csak az újabb nehezen kiizzadt provokatív kérdésed.
A programból, amiket idézgetsz, egy része benne sincs, pl. a "harmadik honfoglalás" sem. Én rákerestem, nincs. Harmadik honalapítás van, de azt a vidéki gazdaság talpraállítása kapcsán említik (ld. IV. Béla a tatárjárás után, 2. honalapító). De nem nekem kell hinni, bárki megnézheti: [link]
A honvédség létszámát valóban emelni akarják, de önkéntesekkel. Le is van írva, el is mondták. Az EU-ból sem kilépni akarnak, csak újratárgyalni pár dolgot, illetve végső esetben népszavazást tartanának. De a programjukban szerepel több tétel is, amit EU-támogatásból valósítanának meg, tehát nem érdemes ettől félni.
Szerintem te inkább a Jobbik ellen próbálsz itt kampáynolni, hátha valakit sikerül még elbizonytalanítani, ha már a facebookon nem lehet.
Először is: nem, a választók nagy része egyáltalán nem olvassa el a programokat. Még annak a pártnak a programját sem, amelyikre szavazni készül. Viszont a harmadik honfoglalást a programjukban nem a szó szoros értelmében veszik, pusztán jelképesen, hogy a "magyarok visszafoglalják Magyarországot" a külföldi nagytőkétől, cigánybűnözőktől, stb.
# 3
"Olvasd el a többiek programját is és mindezek alapján dönts.
Jaaa hogy nekik programjuk sincs, bocs :D"
Csak tudnám, honnan jön ez a baromság. A Fideszt leszámítva minden párt adott ki programot. Ha ennyire tájékozott vagy, remélem nem tervezel szavazni.
# 5 & # 9
"A 3. honfoglalást hol mondják?"
"A programból, amiket idézgetsz, egy része benne sincs, pl. a "harmadik honfoglalás" sem."
"Az elmúlt 24 év mérlegeként megállapítható, hogy miközben harmadik magyar honfoglalásra lenne szükség, a honvédelem terén megágyaztak a honfeladásnak."
76. oldal. Nem rákeresni kell, hanem elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!