8-12 év múlva (2-3 kormányciklus) milyen gazdaságpolitika lesz Magyarországon?
Nagyban függ attól, hogy milyen beállítottságú pártok lesznek kormányon, vagyis elméletben. Gyakorlatban ez úgy néz ki Magyarországon, hogy jelenleg mind két oldal csak a saját zsebét tömi az állami- és elmutyizott pénzekkel.
A társadalmi méretű változásokhoz, tehát ahhoz amit az első is leírt, pedig szerintem nagyobb időintervallum kell.
Ha most a Fidesz nyer, és megmarad a paksi atomerőmű II szerződés az oroszokkal, akkor szerintem államcsőd.
A rengeteg megszorítás nyugdíjvagyon elkobzása ellenére az államadósság több mint valaha.
Ha a Jobbik nyerne, akkor is államcsőd lenne, mert ugye kilépnénk az EU-ból, kiűznénk a multikat (azzal, hogy kilépünk, vámköteles országgá válnánk, és azzal a tervükkel, hogy a multiknál a minimálbérnek annyinak kell lenni, mint az átlag EU-s minimálbérnek) ezzel rengeteg munkanélküli lenne, és az országon belüli piac is (fizetőképes kereslet hiányában) padlóra jutna.
Én Argentína jövőjét vizionálom MO-ra:
Csőd, a gazdagok kimentik a vagyonukat külföldre, az itthoni számlákat államosítják, majd amikor mindenki az éhhalál szélén lesz, sz@rért-hu*yért megvesznek mindent.
Hatalmas korrupció és erőszakhullám...
Nem kilépni akarnak az Unióból, hanem újratárgyalni jónéhány pontot, népszavaztatni a mai, "Európai Egyesült Államok" felállással kapcsolatban, mert a belépésünk előtt nem erről volt szó, nem erről szólt az a népszavazás. És kilátásba helyezi azt, hogy kilépünk és bizonyítunk, ami az Uniónak para, nem engedi, hogy beégessük, hogy nélkülük elhúzunk a francba gazdaságilag.
Meg nem mondom, hogy így lenne-e, de nem is én vagyok hobbitörténész szakirányú diplomával.
"nélkülük elhúzunk a francba gazdaságilag "
Maximum elhúznánk a búsba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!