A magyarországi baloldal halálra van ítélve?
Néztem néhány képet az MSZP-s nagygyűlésről, s azt láttam, hogy szinte csak idős emberek voltak kint.
Én fiatal vagyok (18 éves), az ismerőseim egy jelentős része teljesen elzárkózik a politikától, míg a másik része jobbikos. A fiatalabb generációk körében gyakorlatilag mérhetetlen a baloldal népszerűsége, esetleg néhányan az LMP-vel szimpatizálnak.
Mihez fog ez vezetni? Előbb-utóbb az összes magyar baloldali párt támogatottsága olyannyira lecsökken, hogy örökre elfeledhetik még az álmodozást is a kormányzásról?
Számomra úgy tűnik, hogy hosszú időre (akár évtizedekre is) a Fidesz maradt az egyedüli párt, amelynek kormányképes támogatottsága van.
Vona csak álmodozik! A Jobbiknak jó ha lesz, egymillió szavazója. Azok is olyan fiatalok, akik nem értenek semmit a gazdasághoz.
A baloldalt még nem kellene temetni. Majd a választások eldöntik, hogy hányan szavaznak rájuk. A többség ezt nem veri dobra. A fiatalabb korosztályban is elég sok baloldali van.
Jó látni, ahogy tele a gatyája a 62%-nak:)
Szó se volt a Jobbikról, erre azon kattog.
Csak nem az eltűnt 47% tért vissza?
Nézd, az után, amit leműveltek itt 8 éven keresztül, ne is csodálkozz.
A Fidesz sem valami népszerű a te korosztályodban és 4 év múlva csak annyira lesz népszerű, mint most a baloldal.
A Birkameneten sem nagyon láttál fiatalt, de még középkorút sem. A nagy részük idősebb volt.
A Jobbikra meg azért szavaznak annyian, mert ők a harmadik legerősebb és nem akarnak a másik kettőre. De gondolom nem sokaknak hiányzik az EU-ból való kilépés és a többi cucc...
Igen, ezt sokan szeretnék. Működik a propaganda, és működik a gyerekes gondolkodás: majd a papa (miniszterelnök) megmondja, mi legyen, mit gondoljunk.
De hangosan gondolkodni a gyerekek szoktak, aki valóban ezt teszi, nem hallatszik a hangja. Egy része csendben dolgozik, másik része még csendesebben tervezi a jövőt és közben függetlenséget teremt magának. Mert az nélkülözhetetlen a gondolkodáshoz.
Nézz körül. Ismerőseid, a (magát köznek csúfoló) média pontosan úgy viselkedik, mint egy kisgyerek. Érzelmei vannak, akiről azt mondja a papa, hogy csúnya, az utáljuk. Nem tudjuk miért, de nem is akarjuk tudni. Politika? Vagy utáljuk (mert nem értjük), vagy parancsra tesszük.
Tudod, aki egy bombán ül, még másodpercekkel a robbanás előtt is biztos abban, hogy minden nagyszerű. De arra már nem lesz ideje gondolni, hogy mégse.
No Stirlitz (legalább tudod, ki volt az?) mesélj arról a nyolc évről. Sorold! És állíts párhuzamot a mostani hasonló témájú intézkedésekkel!
Vagy észre sem vetted, hogy a beléd oltott szak-propagandát harsogod?
Na pont 72% beszél, akinek a kedvenc csapata egy hónapja abból él, h a Jobbikon csámcsog....
Na neeee!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!