A Jobbik az iskolázatlanok pártja?
Ha a 2010-es helyzetet nézzük (a kistérségek fölé visszük a kurzort), látjuk, hogy általában a legszerencsétlenebb, legszegényebb térségekben magas a Jobbikra szavazók aránya, a nagyobb városokban és a fejlettebb régiókban kisebb. A szegényebb részeken általában alacsonyabb az emberek képzettsége, (és nem csak a romáké). Tehát ez alapján: a Jobbik szavazótábora valóban túlnyomórészt alacsony iskolai végzettségű.
A szélsőjobb mindig a csőcseléket szívta fel. Iskolázatlan, sikertelen emberek. Normális ember nem érti, hogy lehet ezt csinálni 2014-ben, szebb jövőt, meg gárdáskodás, trianon, székelyek. A jobbiknak van a legprimitívebb kommunikáció, ezzel csak az alját tudják meghatni.
De nem is kell, hogy a szavazó okos legyen, úgyis csak az számít, hogy a húsosfazék közelébe kerüljenek a jobbik fejesei.
Azt mondja amit hallani akartok, ti meg zabáljátok :)
Szerintetek szívjóságból, hazaszeretetből mondják ezt vagy csak képviselői fizetést, eu-s pénzeket szeretnének?
Egészen egyszerű az egyetemista-iskolázatléan ellentmondás feloldása szerintem.
Van a Jobbiknak egy bázisa az egyetemeken (főleg bizonyos szakokon), és van egy bázisa az iskolázatlan rétegek között is, szegényebb térségekben. Egyébként szerintem ezen az oldalon is lehet érezni a különbséget a kétféle jobbikos között, már csak szóhasználatban is.
" Az egyetemisták köréban a jobbik a legnépszerűbb párt. Rájuk nehéz lenne azt mondani, hogy iskolázatlanok. Sajnos csak 2013-as statisztikát találtam, de nem hinném, hogy sokat változott a helyzet azóta. Számokban kifejezve (az általad linkelt oldalról): [link]
Az egyetemisták jellemzően olyan buták, mint a segg. Kevés kivételtől eltekintve, de azok meg nem a jobbikra szavaznak.
Na most hogyha azt érte volna el a jobbik, hogy a 30-40 közötti értelmiségi munkavállalók/vállalkozók szavaznak többségében rájuk, akkor már volna értelme elgondolkodni, hogy fogok-e én is rájuk szavazni.... így nincsen.
Építészmérnök hallgató nő vagyok és a Jobbikra szavazok.(Nem kérek szexista megjegyzést)
Az egyik válaszoló jól leírta.A vidéki egyetemeken népszerű a Jobbik.
Ha szakokra bontjuk, akkor:mérnöki, jogi, történelem szakokon népszerű.A jogi pálya mindig hagyományosan jobboldali volt.
A közgazdasági szakok viszont inkább baloldaliak, mindig is azok voltak.
A Jobbikban az tetszik, hogy kimerik mondani, amit más nem.Nem beszélnek mellé, nem totojáznak, hanem kimondják.Realista vagyok, mindig is utáltam a jobbközép és balközép pártokhoz tartozó politikusok mellé beszédét, politikai korrektségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!