MSZP? FIDESZ? Mások is unják már?
Arra gondolok, hogy én Fidesz szimpatizáns vagyok. de már kezdem unni azt, hogy amikor a híradóban egy riport van az MSZPvel a következő snitt, hogy a Fidesz már köpköd.
Mostmár annyira elegem van, hogy az ilyen híreknél rögtön elkapcsolok.
Más is van így?
Én is unom! Egyszerűen fáj ez a brezsnyevi Szovjetunió szellemi színvonalát idéző, primitiv dedós közélet. Egyszerűen nincs mondanivalója senkinek egy-két betanult primitiv, átlátszó reklámszlogent szajkózik mindenki. Nincs valós válasz semmire, nincs érdemi vita semmiről.
És még egy dolgot unok. Az ilyen beszólogatókat, akik azt írják, hogy ez így van jól, nem is olyan rossz itt nekünk, tonképpen ez a demokrácia. Hát jelentem, nem ez! Attól még, hogy ketten vagy öten mondják a semmit, az semmivel se jobb és demokratikusabb, mintha egyvalaki mondaná. Egy demokratikus berendezkedésnek képesnek kell lennie az ország fejlesztésére, megújítására, az életszínvonal emelésére, haladási irányok kijelölésére, a cselekvés megszervezésére. Ennek itt nyoma sincs. Aki azt mondja, hogy Magyarország egy rendes, normális, demokratikus állam, az vagy téved, nagyon naív és még nem élt külföldön, vagy hazudik, mert valaki megfizeti, és mindenekelőtt lejáratja a demokráciát.
18:09
Láthatóan neked sincs fogalmad a modern néppárti demokráciák működéséről.
Pontosan így működik, ahogy Mo.-on is láthatjuk. Néhányan ebbe képtelenek beletörődni, mert sznobok vagy feltűnési viszketegségüket abban élik ki, hogy kritizálják a közéletet. Ez is ennek a struktúrának törvényszerű része és terméke, és nyugaton már a 60-as, 70-es években kialakult az olyan típusú sirámok gazdag irodalma, mint pl. hogy "alacsony a politika színvonala", "semmitmondó a politizálás", "a pártok tökegyformák és senkit sem képviselnek" stb. Tessék Marcuse-t vagy Habermast olvasni, ott le van írva az egész, a 70-es évekből. Magyarország most kb. ugyanitt tart.
"Egy demokratikus berendezkedésnek képesnek kell lennie az ország fejlesztésére, megújítására, az életszínvonal emelésére"
1989 utána Magyarország sikeresen átállt a piacgazdaságra, és a kezdeti visszaesés után nagyjából 1994 óta az utolsó 1-2 évet (Gyurcsány) leszámítva az ország felzárkózási pályán van.
Jaj, itt most megint kétpárti vita van. Én már mindkettőt unom.Fidesz, mszp, egy kutya.
mindegyik lop.
OK. Ez egy teljesen természetes, rendes, normális dolog, ami itt nálunk zajlik, csak úgy 9,9 millióan nem értjük, nem nőttünk fel hozzá. Az is OK, hogy "növekedési pályán" vagyunk.
Az is OK, hogy a fizetésem nominálisan is kevesebb most mint 8 éve volt?
Az is OK, hogy az államadósság ma 5-6-szorosa a rendszerváltáskorinak?
Az is OK, hogy eladtuk szinte a teljes állami vagyont, és abból se sikerült kifizetni az adósságot?
Az is OK, hogy hónapokat kell várni egy szakrendelésre vagy egy diagnosztikai vizsgálatra és a kórházak elzavarják a betegeket?
Az is OK, hogy az állam sokszoros áron vásárol mindent a közbeszerzések során az óriási korrupció miatt?
Az is OK, hogy már az operaénekeseket is pártalapon nevezik ki?
Az is OK, hogy tavaly több százan megfagytak?
Az is OK, hogy mindenki ki van borulva, máról holnapra él, retteg a holnaptól?
Az is OK, hogy a gazdasági és az etnikai feszültségek a polgárháború szélére sodorták az országot?
Lehet, hogy mi sok kis buták nem értjük, nem fogjuk fel, nem olvastunk eleget. De miért nincs ez így Szlovéniában, Csehországban vagy Észtországban? Azok kevésbé demokratikusak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!