Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen megszállott a...

Miért ilyen megszállott a jobboldal a népességfogyással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés kapcsán jutott ez eszembe, de már korábban se kaptam rá választ: miért kellene promotálni a népességfogyás megállítását?

Pár adat:

A Föld jelenlegi népessége 7 milliárd feletti, és az emberiség mostani ökológiai lábnyoma 1,5 földnyi, azaz 1,5 bolygónk kellene, hogy legyen, hogy a viselkedésünk és életünk hosszú távon fenntartható legyen. 2050-re ez a szám 3 lesz, országonként lebontva viszont még durvább a helyzet, ha minden ember a világon magyar lenne, akkor már most 2 bolygót igényelnénk.

2050-re leszünk 10 milliárdan, és ami ennél sokkal fontosabb: a globális jómód erősen terjedni fog. Ma nem él 1 milliárd ember olyan életszínvonalon (vagy jobbon), mint mi, és ennek tudható be a relatíve "alacsony" erőforráspazarlás.

De ez durván változik, és előbb utóbb el fogunk jutni arra a pontra, hogy megkérdezzük magunktól, hogy miért termelünk pl. 1kg marhahúst, amikor ugyanannyi energia- és vízbefektetéssel 130(!)kg gabonát lehetne megtermelni.

Már régóta mondogatom az ismerőseimnek, de leírom itt is: az hétszentség, hogy pár évtizeden belül hozzánk is elér a kényszerű vegetarianizmus gyakorlata, mert annyira fel fognak menni a nagy energiaigényű állati termékek árai.

Szóval mi az indok a népességszaporodásra? Tudtok ti az országhatárokon túl is gondolkodni és nem csak jajjféljünkacigányoktólozni? Mert a Bangladesben gyártott ruháitok, a Kínában összerakott, de úgy kb. 30 országban bányászott alapanyagból készült tévétek, laptopotok, telefonotok, az elefántcsontparti banánotok, a jordán paprikátok a hűtőben már rég ezt teszi.

Meséltek néha arról, hogy összeomlik a nyugdíjrendszer, ami kétségtelenül meg fog történni, de ennek semi köze a magyar helyzethez, inkább globális gond.

2014. márc. 15. 17:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Európában, és azon belül Magyarországon sincs túlszaporulat."

És szerinted ez egy olyan globális társadalomban, mint amiben élünk mégis mi a kutya f_szát ér? Merthogy a ma megevett sertéspörkölted sertése a világ 4 sarkából összekapart magvakat evett az is hétszentség.

Egyébként fenntarthatóság-ügyileg pont a fejlett európai és egyéb hasonló országok pazarolják az erőforrásokat, míg az indiaiak és társaik szegénységük révén egyelőre még fenntartható életet élnek országszinten.

A legdurvábbak az arab olajsejkek, ha mindenki EA emírségekbeli lenne 10 bolygóra lenne szükségünk.

2014. márc. 15. 17:33
 12/21 anonim ***** válasza:
80%

Mit kellene tennünk? Nem is értem. Üdvözöljük a népességfogyást, lassan haljunk ki, költözzenek ide Európába (ez nem csak magyar probléma) ázsiaiak, afrikaiak, ne együnk csak gabonát és akkor az milyen jó lesz.

Tudom maradi vagyok, mondjuk 2050 - ben én már igen vén leszek, de azért bízom benne, hogy a gyerekem még a magyar anyanyelvén boldogulhat ebben az országban, s nem kisebbségként tengeti majd az életét. Mert a liberálisok azt elfelejtik, hogy a szaporodó keleti népek közel sem lesznek olyan toleránsak velünk, mint mi most velük.

2014. márc. 15. 17:40
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Tehát akkor azt mondod, h kössük el az összes cigányt?
2014. márc. 15. 17:52
 14/21 anonim ***** válasza:

amik itt elhangzottak mint túlszaporodás negatívumai az nem érinti Magyarországot és beláltható időn belül nem is fogja....szerintem speciel a magyar sertés magyar gabonát eszik tehát nem importálunk húst ...azaz igen,mégis, de amit importálunk az a választék gyarapításaként fogható fel.voltaképpen a hús olyan cikk amit exportálunk is meg importálunk is... a lényeg hogy magyar ember nem kényszerűl belátható ideig vegaságra....

munkaerőhiány? na az se néz ki egyhamar de szerintem sok munkanélküli (ideértve a közmunkásokat is kik papíron nem azok)mit nem adna ha a munkaerőhiány lenne magyarország fő problémája egyszercsak

2014. márc. 15. 18:08
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy ócska provokáció, vagy retardált vagy szimplán.

Most komolyan a 7 milliáros emberiséget az alig 10 milliós Magyarország "kompenzálja" népességcsökkenéssel?

És akkor mi van az olyan szapora országokkal mint pl. India?

Miért nem ott okoskodsz akkor?

2014. márc. 15. 18:22
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"És szerinted ez egy olyan globális társadalomban, mint amiben élünk mégis mi a kutya f_szát ér?"

Nem tudom, hogy mit ér meg mit nem ér, én csak azt mondom, hogy a mai globális társadalomban oda menj ajvékolni hogy jobb lenne ha az ott élők kihalnának végre, ahol túlszaporulat van, é ne minket baxlass ezzel! Továbbá, a leghatékonyabban úgy tudnád csökkenteni a népesség problémát, ha felkötnéd magad, azonnal egyel kevesebben lennénk, és biztos nagyon degenerált agyhalott követné a példádat, ami már globálisan egész jelentős lenne.

"Merthogy a ma megevett sertéspörkölted sertése a világ 4 sarkából összekapart magvakat evett az is hétszentség. " Jobb ha tőlem tudod, az a sertés, amiből én sertéspörköltet csinálok, az azt a kukoricát és tritikálét (gabonát) eszi amit mi termelünk meg a földjeinken. Meg aztán ha van sertés, ami mondjuk behoztott takarmányt eszik azzal is mi a problémád? Ahonnan van az a gabona, a következő évben megint vetnek, megint aratnak, és megint trágyáznak, ez az élet körforgása. Az élelem megújuló erőforrás, nem fogy el.

"Egyébként fenntarthatóság-ügyileg pont a fejlett európai és egyéb hasonló országok pazarolják az erőforrásokat, míg az indiaiak és társaik szegénységük révén egyelőre még fenntartható életet élnek országszinten. "

Így van. Ahhoz, hogy emberek milliárdjai netezhessenek tudod mekkora erőforrásra van szükség? A google meg más cégek több ezer hektáros területeket építenek, hogy legyen tárolókapacitás. Te is ugyanezt a technológiát használod, ugyanezeket az erőforrásokat kötöd le te is amikor a hülyességeidet ideböfögöd. A megoldás annyi, hogy akkor kösd ki a netet, kösd ki az elektromos áramot, a vizet a gázt, aztán tartsd el magad abból, amit fogsz az erdőben. Járj jó példával elöl, aztán majd tuti rengeteg követőd lesz, és ezzel is csökken a pazarlás.

Sok sikert. :)

2014. márc. 15. 19:12
 17/21 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem dobjunk össze ennek a retardált provokáló, agymosott kérdezőnek egy repcsijegyet Afrikába.

De csak az odaútra. :)

2014. márc. 15. 19:59
 18/21 T-55 2.0 ***** válasza:
0%
A megoldást a Spártai törvények nyújtják. Aki nem fér bele... PUSZTULJO!!!
2014. márc. 15. 20:07
 19/21 T-55 2.0 ***** válasza:
N
2014. márc. 15. 20:09
 20/21 anonim ***** válasza:
A magyar népesség csökken.KSH adatok. A cigányok népessége nő(családi pótlék) és ezek a gyermekek, nem lesznek adófizetők. Elsősorban a gyártókkal van a probléma, pénz központúság. Sokan attól érzik biztonságba magukat (idősebb generáció) ha kifolyik a hűtőből a kaja. Ahogy ..... mondaná: az emberek beleestek a pénz bűvöletébe.
2014. márc. 16. 01:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!