A Hír TV. P.8 műsorában halhattuk: " A Balloldal szerint a vállasztás szabad lesz, de nem igazságos " Ez szerintem is így van. És szerintetek?
A választási rendszer gáláns a kis pártokkal.Szerintem az igazságos az lenne, ha annyiszor 5 %-ot,(parlamentbe jutási küszöb ) kellene elérni, ahány tagja van eggy pártszövetségnek.Mert ezen az alapon addig szövetkezhetnének minimális támogatottságú pártok, amig el nem érik a 15 százalékot.
A Parlamentbe jutás után,akár egymásnak is eshetnének.
Miféle kormányzás lenne ebből ?
Szerintem is.
Elve egy két pártból álló szövetségnek 10% a küszöb, akkor egy 3 pártból állónak legyen 15, egy négyből állónak 20 és így tovább.
"Elve egy két pártból álló szövetségnek 10% a küszöb, akkor egy 3 pártból állónak legyen 15, egy négyből állónak 20 és így tovább."
Miért? Ezt mi indokolja?
... Szerintem az eggypártá vállásnak megvan az a kockázata,hogy példáúl az MSZP.,az Eggyütt 2014.,és a PM. hívei nem szívesen szavaznának mondjuk Gyurcsányra.
Mesterházi is érezhette ezt. Midőn kijelentette " Lezárultak a tárgyalások" Bajnai pedig : "Gyurcsány Ferenccel nem szövetkezünk "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!