Valaha fogják tárgyalni a magyar közmunkások élet
színvonalát a parlametbe lesz normális fizetésük?
Amiből meg is lehet élni?
Figyelt kérdés
azért kérdés a kérdés mert a magyar nép nagy része szűkös
körülmények közt éli minden napjait .amivel nem is lenne gond .csakhogy vannak hiteleik legtöbb embernek
de vagy nem tudják fizetni vagy nem is fogják tudni .hizen nem éri el még a negyedétse a fizetésük az elöző munkahelyükhöz képest .Elhelyezkedésről meg szó sincs .
mivel a legtöb munkanélküli vidéki .Mi vár rályuk????????????????????? és nem is kel mondanom a legtöbb nagyon fiatal .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!18
Még egy árok gazolás is jobb mint a kocsmában feküdni, de ezt csak az tudhatja aki megcsinálta!
2014. márc. 7. 23:03
12/19 anonim válasza:
És nem attól a éhbérér lesz nagyobb, hanem azért MERT elment!
Dolgozott! Érezte milyen a munka! Jobbátesz, erősít, és úgy alszik el, hogy volt értelme ennek a napnak, és így lesz értelme a további életének is!
2014. márc. 7. 23:15
13/19 anonim válasza:
Reméljük lesz.
2014. márc. 8. 02:52
14/19 anonim válasza:
"Mielõtt valaki IQ zseni azt hinni, hogy lenézem a közmunkásokat, én csak úgy értem hogy az nem rendes munka csak átmeneti, abból ne akarjon senki se megélni."
Mérne kedves ecsém? Én 12 éve vagyok közmunkás és igenis meg akarok élni belűlle, de te megérdemelnéd hogy 30 ezer forintot kapjá.
2014. márc. 8. 02:55
15/19 anonim válasza:
A közmunkásság nem egy karrier, nem megoldás csak kárenyhítés, erre is lett kitalálva. Aki dolgozna de nem tud az a semminél még is többet tud megkeresni addig amíg talpra nem áll és talál rendes munkát. Kezdő lökés, normális fizetést ezért én sem adnék.
2014. márc. 8. 09:08
16/19 anonim válasza:
14# Az hogy van, hogy a mikor közmunkásokat látok, a legtöbbször csak állnak és beszélgetnek. Ha egyszer nem dolgoznak normálisan, akkor fizetésük se legyen normális. Tisztelet a kivételnek persze.
Te úgye 12 éve közmunkás vagy, és 12 éve azon vagy hogy "normális" munkát keress magadnak vagy magasról leszarod, tartson el az állam és kész?
2014. márc. 8. 11:40
17/19 anonim válasza:
A kommunizmusban gyakorlatilag az egész ország közmunkán volt. Az sem tetszett, akkor meg miről beszélünk? Amúgy meg vicces is lenne, ha egy napi 8 db járdalapot lefektető 6 fős brigád ugyanannyi pénzt kapna, mint egy olyan, amelyik a napi keresetének a dupláját tudja előállítani. A vicc az, hogy 25 évvel a kommunizmus után még mindig nem értik meg az emberek, hogy fizetés akkor jár, ha nagyobb értéket állít elő valaki, mint amibe a fizetése kerül. Ezt hívják piacgazdaságnak. A közmunkás verje a földhöz örömében a seggét, hogy nem kell éhen döglenie, hanem kap egy kis alamizsnát, mert hogy a versenyszektorban tök esélytelen, az is biztos. És itt most nem a 3 darab diplomásról beszélünk, mielőtt valaki elkezdené, hanem azokról a 100 ezrekről, akik állami pénzen kapirgálják a falevelet.
2014. márc. 8. 13:12
18/19 anonim válasza:
Jelenleg közmunkás vagyok irodában, a rendes állományban lévő kolléganő 2x annyit kap nettóban, mint én, és mióta ott vagyok szinte én csinálok mindent, ő meg egész nap a facebook-on log vagy netezik, közben ide-oda telefonálgat, a munkát meg leszarja, ha végzek valamivel úgy állítja be, hogy milyen sokat dolgoztunk, holott egyedül végeztem el, kiakaszt a helyzet, de örültem, hogy ide sikerült bekerülnöm, célom egy rendes munkahely, nem a közmunka, de esélytelennek érzem.
2014. márc. 8. 15:26
19/19 anonim válasza:
49000 ftból meg lehet élni. Tudom, próbáltam már 2 hónapon keresztül, és sikerült. 7000 ft villanyszámla, 8000 ft gázszámla, 3000 ft egyéb számlák + naponta 950 ft kajára.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!