Mi lenne, ha csak közgazdászok szavazhatnának?
1: ott lenne vége a demokráciának
2: a politikának csak egy része a gazdaságpolitika. És nem a legfontosabb része. Nem véletlen vannak ideológia szerint felosztva a pártok, és nem egyetemi végzettség szerint :)
A közgazdás egy végzettség. A magyar oktatási rendszer sajátosságai miatt ennek csak elenyésző része "...akiknek van megfelelő szaktudásuk a nemzeti és nemzetközi viszonyok jó megértéséhez mint gazdasági, mint politikai téren."
Még ráadásul a legmagasabb oktatói, kutatói szinten is sok furcsaság van. Én igazándiból eddigi pályafutásom során, - pedig igen sok gazdasági tárgyat hallgattam és olvasgattam a témában - eddig egy olyan tanárról tudom elmondani, hogy hitelesnek érzem és tényleg bízom a tudásában.
Én a közgazdászokat a szavazófülke közelébe nem engedném...
Szavazzanak helyettük a mérnökök.
Bizonyos IQ szinthez kötném a választási jogot.
Mert valóban vannak olyanok, akik nagyon jó memóriával rendelkeznek, de a gondolkozásuk már egyáltalán nem éri el, a megfelelő szintet.
A kutatások szerint, általában a magasabb IQ-val rendelkezők tanultabbak. De ez még nem jelenti azt, hogy egy magasabb végzettségűnek, magasabb IQ-ja legyen, mint egy alacsonyabb végzettségűnek.
Tehát, nem a végzettség, mint inkább az intelligencia, ami meghatározhatja, hogy jobb döntéseket tudjunk hozni.
Mert hogy kit választunk meg, azt több szempont alapján kell meghatározni. Ezért jobb, ha különböző végzettségű emberek szavaznak.
A mostani rendszer úgy működik, hogy vannak a pártok, akik közül választunk 4 évente és ezeknek a pártoknak a közgazdászai irányítják lényegében a gazdaságot.
Szóval most is ők irányítanak, ha nem vetted volna észre.
Vagy te azt hitted, hogy otthon, vacsora mellett a családdal Orbán dolgozza ki a közgazdasági tételeket vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!